Nyrkkeily vs vapaaottelu

Lajiriippumaton keskustelu kamppailu-urheilusta (tapahtumat, kirjat, DVD-julkaisut jne.)

Re: Nyrkkeily vs vapaaottelu

ViestiKirjoittaja riku » 23.05.2013 16:26

Moonpie kirjoitti:Ei kiinnosta tippaakaan tuijottaa jotain niin yksipuolista, tylsää ja mitäänsanomatonta lajia kuin nyrkkeily vain sen takia, että pojat saa paljo rahhaa. Vapaaottelu on monipuolisinta ja puhtainta kamppailu-urheilua mitä on olemassa.


Tämän perustelun mukaan kymmenottelu on yleisurheilun mielenkiintoisin laji. Itse olen ollut jo kauan sitä mieltä, että vapaaottelu on kamppailulajien kymmenottelu. Kaikkea osataan keskinkertaisella tasolla, mutta missään ei olla (eikä voida olla) todella hyviä. Satasen juoksija pesee kymmenottelijan satasella, mutta kymmenottelija pesee sprintterin monessa muussa lajissa 100-0. Kuulostaako tutulta?

Tässä GSP vetää pädejä Phuketin campilla. GSP ei vedä yhtään puhdasta tekniikkaa, on kankea ja hidas. Tämän johdosta hän ei pysty saavuttamaan oman kehonsa potentiaalisuutta, vaikka vetäisi tuolla videolla "täysiä". Omaan silmään näyttää peruspainijan "rentoudelta". Kuten sanoin, osataan välttävästi kaikkea, hyvin ei mitään. Toki jos ei ole nähnyt kuin painijoiden potkivan ja jutsu-valmentajien pitävän pistareita, niin onhan toi rajua touhua. Koska on iskuja, ja on iskuja.


Mihinkäänhän tällä keskustelulla ei päästä, mutta mitäs sitten :)
Turku Muay Thai on huippuvalmentajien tyylikäs kamppailusali modernilla Leaf Areenalla yli 100 vuoden valmennuskokemuksella. http://www.turkumuaythai.com
riku
 
Viestit: 1279
Liittynyt: 06.06.2006 10:13

Re: Nyrkkeily vs vapaaottelu

ViestiKirjoittaja tero » 23.05.2013 22:37

On se valitettavan tosiasia, että monella mma salilla kehutaan kilpaa kun joku vetää pädejä täysin onnettomasti. On kauhea ero kun menee katsomaan huippunyrkkeilijän tai thaikun työskentelyä. Itse olen sitä mieltä, että ennen ei Suomesta löydy kansainvälistä läpimurtoa mma puolella, kun ottelijana on joku huippu painija tai thainyrkkeilijä, joka siirtyy mma n pariin. Nyt lajin parissa on lähes pelkästään niitä, jotka ovat harrastaneet aiemmin jotain muuta kamppailua ja huonolla menestyksellä.
tero
 
Viestit: 133
Liittynyt: 27.07.2006 19:01

Re: Nyrkkeily vs vapaaottelu

ViestiKirjoittaja tiikerinsilmä » 23.05.2013 22:37

Toisaalta Vahvinmieskisailija voittaa kädenvääntäjän monessa muussa lajissa, mutta ei kädenväännössä. Tai jos joku keksis lajin jossa on sallittua vaan oikeasuora, ni sit ois oikeitasuoria ja oikeitasuoria
"When the shit goes down I only have one speed, Lightening"
-Mike "The Machine" Connors-
Avatar
tiikerinsilmä
 
Viestit: 790
Liittynyt: 30.05.2006 10:47

Re: Nyrkkeily vs vapaaottelu

ViestiKirjoittaja antti_lk » 31.03.2015 21:46

https://twitter.com/Tyson_Fury
Really thinking about having a mma fight, just to show u all how easy it would be for me,

Fury huutelee taas uhmakkaasti. Ihan hyvää omaa promoamistahan tälläinen on, mutta kun ei miestä vapaaottelumatsissa tulla kuitenkaan ihan lähiaikoina näkemään, niin vähän turhaa touhua.

"Puhtaita" nyrkkeilijöitä näkee joskus koittamassa vapaaottelua, vaihtevalla menestyksellä. Huonokuntoinen James Toney sai muinoin kyytiä Randy Couturelta, eikä pystynyt heittämään ainuttakaan iskua. Tappio kuristuksella reilussa kolmessa minuutissa.

Eric "Butterbean" Esch otti debyyttimatsinsa 75-kiloista Gengi Sudoa vastaan ja hävisi toisessa erässä jalkalukolla. Esch on sittemmin kasannut 15-10-listan vapaaottelussa, ja voittanut pari ihan kohtalaista vapaaottelijaa. Valtaosa voitoista on kuitenkin tullut ihan luokattomia ottelijoita vastaan.Kamppailu-uransa myöhäisessä ehtoossa ollut Ray Mercer otti varmaan kovimman nyrkkeilijä vs vapaaottelija -voiton, kun pappa tyrmäsi entinen UFC-mestari, Tim Sylvian yhdellä iskulla yhdeksässä sekunnissa. Vastaavaan temppuun Furylla olisi mahdollisuudet, mutta hyvin pienet sellaiset.

"Some people just never get tired of being stupid" -dexgod@sherdog
Avatar
antti_lk
 
Viestit: 9230
Liittynyt: 30.05.2006 22:04
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Nyrkkeily vs vapaaottelu

ViestiKirjoittaja Pattaxoxo » 29.11.2018 07:39

Se ei tule yllätyksenä, että vapaaottelun suosio aiheuttaa katkeraa vastakkainasettelua. Vapaaottelu tulee kasvamaan yleisölajina. linksbo บาคาร่า
Pattaxoxo
 
Viestit: 8
Liittynyt: 29.11.2018 07:03

Edellinen

Paluu Avoin keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron