Potkunyrkkeilyn kilpailutoiminnan tulevaisuus

Keskustelu potkunyrkkeilystä (K-1, amatööripotkunyrkkeily jne.)

Potkunyrkkeilyn kilpailutoiminnan tulevaisuus

ViestiKirjoittaja Andy » 19.12.2007 19:07

Jatkan tuolta ajankohtaisketjusta Jarkon viestiin, kun siinä on mielestäni paljon asiaa.

JarkkoP kirjoitti:Jotta näitä tulevaisuuden lupauksia saadaan lisää, niin harjoitussalille täytyy saada mahdollisimman paljon harrastajamassaa. Jotta massoja tavoitetaan täytyy seuralla olla näkyvyyttä. Myös puitteet valmennuksen/ohjauksen taso tulee olla sillä tasolla, että se mahdollistaa harrastajien ja kilpailijoiden nousujohteisen kehityksen.
Ainakin potkunyrkkeilyn osalta harrastajien ikärakennetta olisi saatava selvästi alaspäin. Myös yhteistyö nyrkkeilyseurojen kanssa varmasti auttaa molempia osapuolia ainakin pienimmillä paikkakunnilla.


Juuri näin. eli tarvitaan lisää harrastajamassaa, josta löytyy niitä harvinaisia helmiä. Isosta massasta enemmän. Ikärakenne on myös paha ongelma. Tyypillinen aloittajahan on reilu parikymppinen, eivätkä yli kolmekymppisetkään ole harvinaisia. Ikäraja on monissa seuroissa jopa 16 vuotta. Monissa lajeissa tämän ikäisenä aloittava on jo auttamattomasti yli-ikäinen kilpailijaksi. :!:

Ei tietenkään ole mahdolista polkaista tyhjästä lapsitoimintaa ja lajin luonteen muistaen se ei välttämättä ole muutenkaan ongelmatonta. Avainasemassa ovat siis nimenomaan nuoret. Heitä pitäisi saada lajiin lisää. Päätimme tänä talvena kokeiluluontoisesti laskea ikärajan 13 vuoteen. Markkinointiakin on suunnattu enemmän nuorille ja olen jopa uhrautunut lajin edestä rekisteröitymällä demi.fi -palstalle. :oops:

Valmennuksen tason nostaminen ei olekaan sitten mikään helppo juttu. Liittohan onneksi tarjoaa mahdollisuuksia valmennuskursseihin. Toivottavasti seuroista myös löytyy halua ja mahdollisuuksia näiden hyödyntämiseen.

JarkkoP kirjoitti:Tällä hetkellä pelkästään potkunyrkkeilyn ympärille rakentuva iso tapahtuma vaikuttaa varsin hankalasti markkinoitavalta ja toteutettavalta projektilta. Jos katsotaan vaikkapa Fight Festival tapahtumia, niin uskoisin että pystylajit jäävät hieman vapaaottelun jalkoihin. Suht hyvällä "mma-only" cardilla FF ja The Cage vetää varmaan kisiksenkin suht täyteen. Tasokkaimmat pystytapahtumat nyrkkeilyä lukuun ottamatta taitavat olla joku vuosi sitten järjestetyt Lumpinee Gaalat. Ainakaan silloin tapahtumilla ei tuntunut olevan samaa imua, kuin esim FF-tapahtumilla.
Tilanne varmasti muuttuisi paljon, JOS Suomesta joku löisi läpi siellä K-1 sirkuksessa.
Ammattinyrkkeilyn puolella Amin Asikainen on the man. Vapaaottelussa Rupponen selvä ykkösnimi, joskaan ei niin tunnettu tavantallaajien keskuudessa. Mikä olennaisinta Rupposen perässä on tulossa mielenkiintoisia ja lahjakkaita ottelijoita.


Itse lähtisin liikkeelle hieman pienemmistä puitteista. Jos nyt ensin saisi johonkin pienehköön urheilutaloon tai ravintolaan tapahtuman, jossa olisi esim. 7 täyskontaktimatsia ja pääotteluna 3x3min K1-rules tai miksei yhtä hyvin 5-7x2min Full Contact ammattilaismatsi.

Ammattilaismatsien järjestäminenhän on muuttunut kovasti viime vuosina ja käytännössä vain Jere ja Markus ottelevat niitä säännöllisesti. Jukka lienee pyrkimässä samaan joukkoon. Ero vapaaotteluun on silmiinpistävä, kun siellä on saman verran tai enemmänkin ammattilaismatseja ottaneita kavereita joka painoluokassa. :idea: Vapaaottelun urheilullinen taso ei kuitenkaan ole Suomessa ainakaan mitenkään älyttömästi potkunyrkkeilyä edellä.

K-1-matsien ongelma on siinä, että niihin pitää muuttaa treenausta aika radikaalisti, mutta ainakin 5x2min fularin ilman pääsuojaa luulisi menevän kohtuutasoisilta ja hyväkuntoisilta ottelijoilta ilman, että se on farssi. Näillä saisi ehkä ottelijoille paremmin nimeä ja myös enemmän vetovoimaa tapahtumiin kuin pelkillä amatöörimatseilla, joiden kovuutta ei maallikko välttämättä osaa arvostaa. "Professional Kickboxingin" luulisi kuitenkin vetävän esim. ravintolatapahtumaan porukkaa siinä kuin vapaaottelunkin.

Yksi hyvä tavoite olisi saada Finnish Open toimimaan uudestaan. Ulkomaanelävät ovat kuitenkin yleensä vastustajina kiinnostavampia. Fitness Expo olisi tälle varmaan hyvä paikka, kun siellä on jo muitakin ja periaatteessa varma yleisö. Luonnollisesti tämä vaatisi mainostusta Pohjoismaihin ja Baltiaan, mutta monillakin seuroilla lienee sopivia kontakteja.

Lopuksi jaksan vielä muistuttaa ottelumuotojen ja sääntöjän muodostaman sekamelskan tuottamasta ongelmasta. Mikä on K1-sääntöjen rooli tulevaisuudessa? Jatkuvatko Lightin SM-kisat ja jos niin pidetäänkö ne yhdessä fularin kanssa? Onko järkevää jakaa täyskontaktiottelijat ylä- ja alapotkupuolelle niin, että SM-kisojen sarjoissa on enimmilläänkin 3 henkeä?

Siinäpä ajatuksia illan ratoksi.
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Andy » 20.12.2007 01:36

Jatketaans vielä. Sitten pitäisi olla vielä niitä ottelijoita. Mieluiten paljon. Tässä on minusta petraamista. On useita isoja seuroja, joissa on paljon harrastajia, mutta joko ei lainkaan tai vain satunnaisia ottelijoita. Tässä valmentajien tulisi kiinnittää asiaan huomiota ja aktiivisesti houkutella ottelijoita osallistumaan kisoihin.

Omat salikisat ovat tietysti se paras tapa, mutta etenkin eteläsuomessa pikku reissu päiväseltään ei varmasti ole ongelma. Seuran tulisi kuitenkin järjestää kimppakyyti tms. ja lähettää huoltaja mukaan. On paljon helpompi osallistua, kun pyydetään "Tule mukaan." eikä "Järkkää ittes sinne." Kaikkein parasta mainosta kisoille on se, kun harrastaja näkee treenikaverinsa ottavan matsin ilman että tälle käy mitenkään erityisen pahasti - voitti tai hävisi.

Tämä on nyt hyvä suuntaus, että seurat alkavat työntää Lightiin ottelijoita melko varhaisessa vaiheessa. Eihän se mitään haittaa, vaikka ekat matsit häviäisikin kokeneemmalle, kun tyrmätä ei kuitenkaan saa. Jerekin hävisi muistaakseni kolme ensimmäistä matsiaan ja ihan kohtuullinen ottelija siitäkin on tullut. Jossain päinhän on sitäkin periaateta että vain fularimatseihin osallistutaan. Kun vastustajalla sitten on vaikka viisikin lightia ja pari fularia alla ja itse on ensimmäistä kertaa kehässä, niin turpaanhan siinä tahtoo tulla. Tämä taas ei oikein innosta muita kokeilemaan perässä. :?

Se olisi kuitenkin toivottavaa, että ottelijat eivät jäisi tarpeettoman pitkäksi aikaa nuhraamaan Lightiin vaan heitä kannustetttaisiin aktiivisesti vaihtamaan fularipuolelle heti kun se taitojen puolesta on mahdollista.
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Ms. M » 20.12.2007 15:49

Valmennuksen tason nostaminen ei olekaan sitten mikään helppo juttu. Liittohan onneksi tarjoaa mahdollisuuksia valmennuskursseihin. Toivottavasti seuroista myös löytyy halua ja mahdollisuuksia näiden hyödyntämiseen.


Se olisi kuitenkin toivottavaa, että ottelijat eivät jäisi tarpeettoman pitkäksi aikaa nuhraamaan Lightiin vaan heitä kannustetttaisiin aktiivisesti vaihtamaan fularipuolelle heti kun se taitojen puolesta on mahdollista.


Hyviä pointteja otit esille Andy. Itse haluaisin ottaa kantaa valmennuksen tasoon. Mielestäni liian usein näkee kisoissa ottelijoita, joiden tekniikka on vuodesta toiseen samalla tasolla. Olen kiinnittänyt tähän huomiota jo pidempään ja huomannut, että kyseessä ovat usein saman seuran ottelijat. Yksittäiset "en mää taidakkaan jaksaa kisata" ovat siis asia erikseen, eikä kaikesta voi valmennusta syyttää.

Seurojen sisällä kannataisi kiinnittää huomiota valmennuksen tasoon. Ammattimaiseen valmennukseen harvoilla seuroilla on varaa ja pitää muistaa se, että monet nykyisistä valmentajista tekevät hommaa ainoastaan "rakkaudesta lajiin". Valmentaminen on usein vain harrastus ja joskus harrastuksille ei vain ole aikaa.

Valmentaja on kilpailijalle se tärkein tukipilari. Kukaan ei pysty valmentamaan itsestään mestaria, vaikka lahjakas olisikin. Hyvä valmentaja antaa ottelijoilleen 100 % ja menestystä haluava ottelija antaa vähintään saman verran takaisin.

Kunnioitan suuresti jokaista, joka uhraa omaa aikaansa muiden valmentamiseen. Se, kuinka paljon valmennettaviensa kehittymiseen panostaa onkin sitten eriasia. Jos ottelijat eivät kehity, pitäisi valmentajan olla ensimmäinen, joka huomaa sen ja tehdä asialle jotain yhdessä ottelijoiden kanssa.

Pahoittelen pitkää sepustusta, mut yövuoron jälkeen ajastus on vähän hajanaista :) Pointi oli, että hyvällä valmennuksella saataisiin nostettua esiin todelliset tulevaisuuden nimet. Yksikään ei ole peruskurssin jälkeen valmis ottelija, vaan töitä seuroissa on tehtävä.
Ms. M
 
Viestit: 17
Liittynyt: 09.11.2006 12:54

ViestiKirjoittaja Andy » 04.02.2008 21:15

FF23-ketjusta: http://www.fightermag.fi/foorumi/viewto ... =7754#7754

rahman kirjoitti:Kaikenlaiset yläpotku, sivupotku ja kevytpotku -tyyppiset sääntökehitelmät ovat mielestäni vanhanaikaisia. Puhun vain ja ainoastaan katsojan näkökulmasta enkä puutu seurojen painotuksiin, kaikkia ottelijoita ja Rantalaa arvostan kovasti. En vain ole kiinnostunut näkemään otteluita.


Mitä olisivat sitten ne nykyaikaisemmat lajit, joilla tahtoisit korvata fulariottelut? Ja miksi niihin panostaminen olisi järkevää?
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja JarkkoP » 04.02.2008 23:31

Minun mielestä tässä ei ole kyse lajeista tai ottelumuodoista. Miksi potkunyrkkeilyssä on ihan mukavasti FC-matseja ja osanottajia sm-kisoissa? Onko full contact se über-ottelumuoto? Ehkä on, ehkä ei. Näkisin asian enemmänkin niin, että seuratasolla tehdään suht tasaista työtä fc-ottelumuodon osalta.

Omaan silmään näyttäisi siltä, että potkunyrkkeily ylipäätään olisi mennyt eteenpäin tällä kaudella. Tai no varsinaisesti se työ on tehty jo aiemmin, mutta tämä kausi näyttäisi kantavan jo vähän sen työn hedelmiä. Kilpailuita on varsin usein ja otteluita on ihan mukavasti kisoissa.
Esim Lappeenrannan kisoissa taisi olla kahdeksan ottelua, vaikka seuroja kisoissa oli vain Oulu, Lappeenranta, Imatra, Mikkeli, Kouvola ja Vaasa. Ja viime viikonlopun Mäntän kisoissa Jyväskylästä oli peräti kahdeksan ottelijaa. Myös ottelijat alkavat olla nuorempia ja pienempiä.

Uskon että tänä vuonna potkunyrkkeilyn sm-kisoissa on runsas osanotto. Ja veikkaanpa että FC-sarjoissa on ihan mukavasti ottelijoita. En ehkä uskalla ihan vetoa lyödä, mutta epäilen että sm-kisoissa on täyden kontaktin sarjoissa suurin osanotto viiteen vuoteen.

Ottelumuodoista vielä. Viihdyttävin ottelumuoto festivaaleissa? Heh.. Tällaista ottelumuotoa ei taida itseasiassa olla, mutta se olisi thainyrkkeilyä ilman kyynärpäitä ja arvostelu olisi kuten potkunyrkkeilyssä. Eli pisteosumat ratkaisee, ei väliä tuleeko ne lyönnistä, potkusta tai polvesta. Tai ns. "eurothaikku" kai taitaa tuon suuntaista olla.

Festivaaleilla esiintyvistä ottelumuodoista paras on thainyrkkeily. Sen ainut miinuspuoli löytyy, kun katselen peiliin. Eli, en ymmärrä tarpeeksi sen arvostelusta. Enkä usko että tavan tallaajat ymmärtävät sitä sen paremmin. Se ei tietenkään suoranaisesti ole ottelumuodon vika, vaan sivistymättömien väkivaltaviihteen katsojien vika.
Keivan tai oriental rules matsit on muuten hyviä, mutta se yhden polven sääntö on niin hanurista, että hermot menee matsien muuttuessa stop-fight-stop-fight-stop meiningiksi.
Kyllähän noita fc-matsejakin katsoo, mutta mielestäni ne eivät ole niin viihdyttäviä, kuin ne ottelumuodot jotka sallivat vähintään myös alapotkut.

Joo, ja nämä olivat vain omia mielipiteitäni. Tärkeintä on että otteluita on, oli se ottelumuoto sitten FC, KB, MT tai jotain siltä väliltä. Tietty kyllähän selkeä sääntöformaatti helpottaa matsien seuraamista ja ottelijoiden kehittämistä.
Avatar
JarkkoP
 
Viestit: 1121
Liittynyt: 01.07.2006 20:51
Paikkakunta: Mikkeli

ViestiKirjoittaja tmurdoch » 05.02.2008 00:16

Andy kirjoitti:Mitä olisivat sitten ne nykyaikaisemmat lajit, joilla tahtoisit korvata fulariottelut? Ja miksi niihin panostaminen olisi järkevää?


Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta itse seuraan kaikkein mieluiten tasokkaita ammattilaisotteluita lajista riippumatta. Klockarsin fularimatsit olivat aikanaan herkkua, samoin Rupposen kovat kohtaamiset vaparissa ja ne kerrat, kun olen nähnyt Karttusen in action.
Meissä on r0hmu sellainen ero, että minä tiedän, etten osaa tai tiedä mitään, ja se on näin kamppailulajien parissa aika paljon parempi kuin se, ettei osaa eikä tiedä mitään, mutta luulee osaavansa ja tietävänsä paljonkin.
-Petri
Avatar
tmurdoch
 
Viestit: 943
Liittynyt: 30.05.2006 10:25
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Andy » 09.02.2008 02:18

JarkkoP kirjoitti:Minun mielestä tässä ei ole kyse lajeista tai ottelumuodoista. Miksi potkunyrkkeilyssä on ihan mukavasti FC-matseja ja osanottajia sm-kisoissa? Onko full contact se über-ottelumuoto? Ehkä on, ehkä ei. Näkisin asian enemmänkin niin, että seuratasolla tehdään suht tasaista työtä fc-ottelumuodon osalta.

Omaan silmään näyttäisi siltä, että potkunyrkkeily ylipäätään olisi mennyt eteenpäin tällä kaudella. Tai no varsinaisesti se työ on tehty jo aiemmin, mutta tämä kausi näyttäisi kantavan jo vähän sen työn hedelmiä.


Jep. Going mainstream! Bigger than boxing! Homma on infernaalisessa nousussa! :twisted:

Kyllähän kisatoiminta on selvässä nousussa. Käsittääkseni aallonpohja oli kausi 2004-05. Sen jälkeen alettiin järjestää runsaasti Light-otteluita ja nyt Lightin (ja junnujen) kautta tulleita ottelijoita alkaa jo olla fularissa.

En usko, että mikään täyskontaktiottelumuoto on mitenkään "luonnostaan" parempi kuin muut, vaan fulari on historiallisista syistä suositumpi kuin Low Kick tai K1 rules. Kun siinä on mahdollista saada otteluita, ottelijat keskittyvät sen treenaamiseen. Tämä taas vetää lisää ottelijoita jne.

JarkkoP kirjoitti:Uskon että tänä vuonna potkunyrkkeilyn sm-kisoissa on runsas osanotto. Ja veikkaanpa että FC-sarjoissa on ihan mukavasti ottelijoita. En ehkä uskalla ihan vetoa lyödä, mutta epäilen että sm-kisoissa on täyden kontaktin sarjoissa suurin osanotto viiteen vuoteen.


Näin varmaan tapahtuu. Erityisesti keskikokoisten miesten sarjoihin 63,5-71 on nyt tunkua. Kaksi mielenkiintoista comebackiakin on luvassa jos Renvall ja etenkin Jussila palaavat SM-kehiin.

JarkkoP kirjoitti:Ottelumuodoista vielä. Viihdyttävin ottelumuoto festivaaleissa? Heh.. Tällaista ottelumuotoa ei taida itseasiassa olla, mutta se olisi thainyrkkeilyä ilman kyynärpäitä ja arvostelu olisi kuten potkunyrkkeilyssä. Eli pisteosumat ratkaisee, ei väliä tuleeko ne lyönnistä, potkusta tai polvesta. Tai ns. "eurothaikku" kai taitaa tuon suuntaista olla.


Milloinkas näemme ensimmäisen mikkeliläisen ottelijan, joka ottaa K1 rules, eli entisillä thaikickboxing-säännöillä ottelun jossain? :wink: Tähän mennessä ko. säännöillä on Suomessa taidettu otella noin viisi ottelua, joista muutama FF:n ottelu ja Helsinki Open 2:n Karell vs. Güler. Menestyksekäs ammattilaisottelutoiminta tarvitsisi kuitenkin tuekseen laajan amatööripohjan.
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja JarkkoP » 09.02.2008 11:01

Andy kirjoitti:
Milloinkas näemme ensimmäisen mikkeliläisen ottelijan, joka ottaa K1 rules, eli entisillä thaikickboxing-säännöillä ottelun jossain? :wink: Tähän mennessä ko. säännöillä on Suomessa taidettu otella noin viisi ottelua, joista muutama FF:n ottelu ja Helsinki Open 2:n Karell vs. Güler. Menestyksekäs ammattilaisottelutoiminta tarvitsisi kuitenkin tuekseen laajan amatööripohjan.


Varmaankin sitten, kun saadaan juniori-ikäiset vietyä yleiseen sarjaan. Epäilenpä kuitenkin että ne mikkeliläiset taitavat otella ennemmin thainyrkkeilyssä, kuin tuossa pystymakaamisen kuninkuusluokassa.
Avatar
JarkkoP
 
Viestit: 1121
Liittynyt: 01.07.2006 20:51
Paikkakunta: Mikkeli

ViestiKirjoittaja Andy » 10.02.2008 00:12

Öö. Tuota. Eikö WAKO:n K1 rules ole juuri sitä mitä halusit? :roll: Ei kyyärpäitä, alapotkut ja polvet mukana, jokainen osuma on yksi piste ja lähiottelua saa vetää 5 sekuntia jos on aktiivinen.
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja JarkkoP » 10.02.2008 00:20

Juu, kyllä tuo em sääntöformaatti on mieleen. Pidän vain todennäköisempänä sitä, että mikkeliläiset ottelevat thainyrkkeilyssä ennemmin/aikaisemmin kuin WAKO K-1 tai WKN:n oriental rules otteluita.
Avatar
JarkkoP
 
Viestit: 1121
Liittynyt: 01.07.2006 20:51
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Kilpailutoiminnan tulevaisuus

ViestiKirjoittaja Andy » 26.02.2011 00:03

Turkkusessa on keksitty aika mielenkiintoinen konsepti kisatoiminnan aktivoimiseksi. Kilpailupainotteinen alkeiskurssi: http://www.tkks.net/potkunyrkkeilyn-alkeiskurssi/

Järjestämme tänä keväänä 2011 normaalin alkeiskurssin sijaan
"kilpailemiseen tähtäävän" ottelutekniikka- ja ottelupainoitteisen alkeiskurssin.
Tällä kurssilla tarvitaan varusteet kurssiohjelman takia.

Kurssille pidetään hakijamäärän perusteella tarvittaessa karsinta ja kurssille otetaan ikäryhmittäin 4 - 6 henkilöä kuhunkin ikäryhmään.

Ikäryhmät:

14-16 v. Ilmoittautumisia tullut, mukaan mahtuu vielä

17-19 v

20-25 v Ilmoittautumisia tullut, mukaan mahtuu vielä

26 v -> Ilmoittautumisia tullut, mukaan mahtuu vieläIlmoittautumiset ja mahdolliset kyselyt kurssista voit lähettää seuramme sähköpostiin

tkks.info@gmail.com
Kurssi alkaa 29.3, mikäli saamme riittävästi ennakkoilmoittautuneita!

Ilmoittautumisia on jo tullut, mutta mukaan mahtuu vielä!


Seurallahan pyörii tämän lisäksi myös erillinen kuntopotkunyrkkeily. Vaikuttaisi aika hyvältä tavalta kerätä kilpatoiminnan kannalta otollisia harrastajia seuraan ilman että tarvitsee samalla vetää aikuisten elämysjumppaa. Taloudellisesti tuo ei tietenkään ole mikään optimiratkaisu. Toivottavasti väkeä myös tulee kurssille, eikä ihmisille tule liian iso kynnys ilmoittautua sinne.
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

Re: Kilpailutoiminnan tulevaisuus

ViestiKirjoittaja Jopo » 06.11.2011 19:07

Lainattu Helsinki Open 7 ketjusta

Andy kirjoitti:Jees. Kaikin puolin hyvin järjestetyt kisat. Ottelumäärä tosin jäi pieneksi. En tiedä mikä on, mutta tämän syksyn salikisoissa on ollut todella heikosti osallistujia.


Olen huomannut saman ja alkanut epäilemään onkohan tässä joku trendin poikanen meneillään. Heikosti noita salikisoja nyt on järjestettykin. SM-kisatkin kärsivät jonkinasteisesta osallistuja pulasta. Ymmärtääkseni thainyrkkeilypuolella ei samaa ongelmaa ole.
Joel Puranen

”jokainen syy olla liikkumatta on tekosyy” UKK
Avatar
Jopo
 
Viestit: 90
Liittynyt: 05.06.2006 19:34

Re: Potkunyrkkeilyn kilpailutoiminnan tulevaisuus

ViestiKirjoittaja Henrii » 06.11.2011 19:36

Vois kuvitella, että nuo ulkomailla järjestettävät arvokisat verottaa pikkasen noita osaanottajia kanssa. Kun esim SM-kisat oli kovin lähellä LK/K1 MM-kisoja. Nyt vastaavasti normi MM-kisat on tulossa muutaman viikon päästä. Mutta onhan tuo tosi, että otteluita on ollu harmittavan vähän. Nyt tulee taas tauko kisojen suhteen tässä lähettyvillä. Tammikuussa on seuraavat kisat Eestissä, Est Open (27.-29.1.2012). Onhan nämä syksyt monella muutenki kovin hektistä aikaa yleensä.
Screw you guys, I'm going home
- Eric Cartman
Henrii
 
Viestit: 1506
Liittynyt: 26.11.2006 01:17
Paikkakunta: Vantaa

Re: Potkunyrkkeilyn kilpailutoiminnan tulevaisuus

ViestiKirjoittaja Jopo » 06.11.2011 20:21

MM-kisat selittävät vain osittain SM-kisojen osallistujien vähyyttä. Sinne kun ei kuitenkaan ihan hirveästi ihmisiä lähtenyt. Jos otetaan esimerkiksi sarja -75 kg, ilman MM-kisoja sarjassa olisi ollut kolme osallistujaa, Tirronen lähti isolle kirkolle ja osallistuja määrä jäi kahteen.

Salikisoihin taas nuo isot kisat eivät vaikuttane millään tavalla. Tein tuossa vertailua thainyrkkeilyn kisakalenteriin ja huomasin että heillä on vielä neljät salikisat ennen joulua.
Joel Puranen

”jokainen syy olla liikkumatta on tekosyy” UKK
Avatar
Jopo
 
Viestit: 90
Liittynyt: 05.06.2006 19:34

Re: Potkunyrkkeilyn kilpailutoiminnan tulevaisuus

ViestiKirjoittaja gradientti » 06.11.2011 22:58

Niin, nähtäväksi jää onko kyse hetken kuopasta vai pysyvästä järjestelystä.
Oman näkemykseni mukaan juuri potkis on kärsinyt eniten tästä ns. sukupolvenvaihdoksesta joka on menossa monessa muussakin seurassa/lajissa. Potkiksen tapauksessa ne 90-luvun ”kulta-aikojen” nimet ovat siirtymässä/siirtyneet pois ja uusia on löytynyt tilalle just sen verran että saadaan reenit vedettyä mutta siihen se sitten jää. Uusia motivoituneita tekijöitä ei ole löytynyt.
gradientti
 
Viestit: 49
Liittynyt: 03.04.2007 16:40

Seuraava

Paluu Potkunyrkkeily

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa