Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

Lajiriippumaton keskustelu kamppailu-urheilusta (tapahtumat, kirjat, DVD-julkaisut jne.)

Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja antti_lk » 20.10.2011 02:50

viewtopic.php?t=2404&p=29359#p29359
JarkkoP kirjoitti:Tässä sivutaan nyt aihetta, joka on hieman hiertänyt jo jonkun aikaa.

Kaikkien tulisi ymmärtää se, että tässä puhutaan URHEILUSTA. Kyse ei ole mistään erityisestä lajista, tai että joku laji olisi parempi, kuin toinen. Suomessa tunnutaan kamppailupiireissä suhtautuvan maailmanmestareihin täysin ilman kritiikkiä, ja yhtäällä kuin naapurinreiskaan.

Maailmanmestari on poikkeuksellinen yksilö, ja poikkeuksellinen urheilija. Kun puhutaan maailmanmestareista, olipa kyseessä mies tai nainen, puhutaan sellaisista henkilöistä kuin; Virpi Kuitunen, Saku Koivu, Werner Günthor, Pertti Ukkola, Kostya Tszyu, Serik Sapiyev, Minna Kauppi, Carl Lewis, Georges St.Pierre, Randy Couture, Jon Jones, Katie Taylor, Paula Radcliffe, Lance Armstrong, Mika Myllylä, Carolina Klüft, Rafael Nadal, Blanca Vlasic jne jne.

Jätin yllä olevasta suppeasta listasta tarkoituksella pois todelliset megatähdet, sillä he ovat poikkeuksia parhaidenkin joukossa. Tällaisia ovat esimerkiksi Michael Jordan, Manny Pacquiao, Aleksander Karelin, Sergei Bubka, Usain Bolt, Jelena Isinbajeva, Teofilo Stevenson jne jne.

Jos seuraat maailmanmestarin harjoittelua, kilpailusuoritusta tai siihen valmistautumista, niin heidän kyllä huomaa olevan poikkeuksellisia. Yleensä heillä on joku erityinen kyky tai huippuunsa hiottu ominaisuus. Heidän urheilullisuus ja/tai fyysinen suorituskyky kyllä kertoo, etteivät he ole mitään piirisarjan sunnuntaihöntsäilijöitä. Jokainen varmasti ymmärtää mitä tarkoittaa jos kamppailija juoksee yli 4000 metriä cooperissa tai noin 70 painoluokassa otteleva kamppailija kiskoo rinnallevedossa 150 kiloa.

Netti on täynnä videoita maailmanmestareiden kilpailusuorituksista tai harjoittelusta. Sieltä voi katsella maailmanmestareita työn touhussa. Kun sanotaan, että kilpailuissa on kova taso, tai kyseessä on niin ja niin kova laji, kannattaa hieman laajentaa otantaa sen oman lajinkin ulkopuolella.

Olen saanut muutaman kerran seurata maailmanmestarin tai muuten kansainvälisesti korkealla tasolla olevan urheilijan harjoittelua. Kyllä siinä on joskus tuntunut, että ne kaverit ovat aivan eri planeetalta.

Se riittää että ammattinyrkkeilyn aakkostitteleiden myötä maailmanmestarin arvo on nyrkkeilyssä kokenut todellisen inflaation. Ei sitä kannata enempää levittää. Onneksi urheilua seuraava yleisö jo ymmärtää, että suuri osa ammattinyrkkeilyn titteleistä on huuhaata tai vähemmän merkityksellisiä.

Oma suhtautuminen voi jonkun mielestä tosikkomainen, mutta välillä vain tuntuu että Suomessa vieraannutaan huippu-urheilun vaatimuksista.

En nyt jaksa kauheasti nettiä tonkia, mutta alla muutama hyvä esimerkki urheilijasta.

Minna Kauppi

Pekka Koskela


Werner Günthörin harjoitteluun kannattaa tutustua. Kaverista näkee, että hän oli huippu-urheilija.

Yllä lainaus Jarkon blogin palauteketjusta. Tästä aiheesta varmaan riittää juttua ihan omaksi ketjukseen.
"Some people just never get tired of being stupid" -dexgod@sherdog
Avatar
antti_lk
 
Viestit: 9230
Liittynyt: 30.05.2006 22:04
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja MikkoM » 20.10.2011 06:45

Mitä poikkeuksellista näit Lotta Loikkasessa?
Twitter.com/MikkoMarttinen
MikkoM
 
Viestit: 435
Liittynyt: 07.04.2007 09:52

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja Andy » 20.10.2011 07:47

Mitä tälle asialle pitäisi mielestäsi tehdä? Kieltää thainyrkkeilyn naisten maajoukkuetta osallistumasta MM-kisoihin?
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja Mie » 20.10.2011 09:48

Mitä tälle asialle pitäisi mielestäsi tehdä? Kieltää thainyrkkeilyn naisten maajoukkuetta osallistumasta MM-kisoihin?


Mielestäni tämä ei ollut mikään hyökkäys nilkkaanpotkinta lajeja kohtaan.Ymmärsin rivien välistä että jos lajissa menestyy ilman poikkeuksellisia urheilullisia lahjoja ,täytyy lajin olla melko lapsen kengissä ja täten esim omaavan pienen osallistuja määrän.Nyt lajilla tarkoitan siis naisten Thainyrkkeilyä.Se että kyseinen laji ei ole olympialaji, kertoo kuinka pienestä ja voisin jopa sanoa epäammattimaisesti johdetusta lajista on kyse.
Silloin varsinkin tälläiset tittelit kuin MM menettävät arvonsa.
Mie
 
Viestit: 64
Liittynyt: 10.02.2008 09:52

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja Jarzi » 20.10.2011 10:33

Mie kirjoitti:Se että kyseinen laji ei ole olympialaji, kertoo kuinka pienestä ja voisin jopa sanoa epäammattimaisesti johdetusta lajista on kyse.


Olympiastatuksen puuttuminen ei kyllä kerro tuosta.

EDIT: Jarkko lienee puhunut symboolisesti "maailmanmestareista" eikä kirjaimellisesti. Jos aletaan pilkkua nussimaan niin tuolla listalla on monia jotka eivät ole tainneet voittaa yhtään maailmanmestaruutta, kuten Jordan.
you don't have to test a cow to see if it's a cow - you just know by looking.
- Anonymous
Jarzi
 
Viestit: 780
Liittynyt: 30.05.2006 14:03

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja riku » 20.10.2011 11:15

Naisten urheilu tulisi keskittyä vain erilaisiin fitness-jumppiin, jotta heidän vartalonsa olisi mahdollisimman hedelmällinen synnyttämään tulevia miesolympiaurheilijoita sekä kestämään kotitaloustyöskentelyn eri rasitukset. Johtuen naisen älyllisen kapasiteetin alemmuudesta (sukupuolivääristymä miesten hyväksi Nobel-voittajissa, keksijöissä, tutkijoissa, yrittäjissä, tiedemiehissä jne jne jne.), fyysisestä heikkoudesta (boxing.fissä luki verrattomasti, että naiset ovat korkeintaan c-poikajunnujen tasolla) ja kk-kierron aiheuttamasta epästabiilista mielenlaadusta, naisurheilu on kuin päiväkodin lasten olympialaiset. Kovan yrityksen ja sähellyksen päätteeksi ojennetaan pahvinen mitali, että lapset menevät tyytyväisinä päiväunille.

Naisten kamppailu-urheilu on täyden kontaktin vuoksi täysin epäluonnollista. Koska uuden elämän kasvattaminen ei onnistu kuin naiselta, jonka vartalo on muutenkin heikompi kestämään iskuja ja kolhuja, on naisten kamppailu-urheilu kaiken järjen vastainen. Mitä naiset lyömällä toisiaan tavoittelevat? He eivät tule koskaan saamaan isoja ottelupalkkioita, eikä heidän voimansa ja taitonsa tuota uniikkeja elämyksiä. Heitä arvostetaan vain jossain japanilaisessa femdom-skenessä. Jos väitteeni tuntuu liian paksulta, niin miksi seuraava analogia on niin päinvastainen?

Arpi kasvoissa
- miehellä, lisää komeutta, kertoo rohkeudesta, lisää arvovaltaa miesten piirissä
- naisella, rumentava vamma, aviomiehen pahoinpitelemäksi joutunut raukka

Kuka rehellisesti nauttii siitä, kun nainen lyö toiselta naiselta veret nenästä, polvella hampaita irti tai potkaisee nilkan sijoiltaan? Kun sama tapahtuu miesten kesken, on aivan ymmärrettävää, että se aiheuttaa riemun tunteita. Naisten kohdalla käy ensiksi sääliksi ja sitten alkaa kyseenalaistamaan koko touhun järjellisyyttä.

Kamppailu-urheilussa naiset saavat paljon arvostusta työskentelemällä kehätyttöinä, istumalla ringsidella tai suukottelemassa takahuoneessa hikistä, painunutta kamppailijan päätä. Naisten tulisi pysyä siis tässä.

Naisia ei voi siis verrata miehiin ja heille jaettuihin "MM-mitaleihin" tulee suhtautua samalla kepeällä huumorintajulla, kuin Jussi Koskelalle pappilassa myönnettyyn raivaajamitaliin.
Viimeksi muokannut riku päivämäärä 20.10.2011 16:24, muokattu yhteensä 2 kertaa
Turku Muay Thai on huippuvalmentajien tyylikäs kamppailusali modernilla Leaf Areenalla yli 100 vuoden valmennuskokemuksella. http://www.turkumuaythai.com
riku
 
Viestit: 1279
Liittynyt: 06.06.2006 10:13

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja JarkkoP » 20.10.2011 11:27

Ketjun keskustelun taso tulee kertomaan ehkä jotain suomalaisesta kamppailuyhteisöstä.

En itse asiassa tiedä, kuinka selkeästi se pitäisi muotoilla, että tässä ei todellakaan ole kyse mistään lajista, tai että joku laji olisi muita parempi. Tämä ei ole myöskään mikään sukupuolisidonnainen asia.

Jonkun lajin olympiastatus ei tee siitä vielä ylivertaista johonkin ei-olympialajiin verrattuna. Kaikki kunnia Peetu Piiroiselle, mutta en pysty arvostamaan hänen olympiahopeaansa yhtä korkealle, kuin vaikkapa Matti Heikkisen maailmanmestaruutta. Toki Peetu pystyvä epeli on, ja eittämättä hieno mies.

Lajin levinneisyys ja harrastajamäärätkään eivät kerro kaikkea. Mutta jos jotain lajia harrastetaan maailman joka kolkassa, kuten esimerkiksi jalkapalloa, niin luulisi sen MM-tason urheilijoiden olevan jo aika valikoitunutta porukkaa.

Joidenkin mielestä jääkiekko ei ole huippu-urheilua, kun sitä ei pelata tosissaan kuin korkeintaan kymmenessä maassa. Jääkiekko kuitenkin on huippu-urheilua, johtuen pitkälti sen ammattilaissarjoissa liikkuvista huimista palkoista. Jääkiekon valmennus- ja urheilujärjestelmä on Suomen paras ja kehittynein.

En tiedä suunnistuksen levinneisyyttä tai harrastajamääriä globaalissa mittakaavassa, mutta ainakin Suomessa suunnistuksessa on korkea osaaminen valmennuksessa. Esimerkiksi paikallinen suunnistusseura palkkasi päätoimiseksi valmentajakseen Jarmo Punkkisen. Kyseinen valmentajaa toimii tällä hetkellä Kaisa Mäkäräisen hiihtovalmentajana, ja toimi aiemmin Italina hiihtäjien päävalmentajana.

Myös Etelä-Savon alueella vaikuttava SaPKo pelaa jääkiekkoa Mestiksessä. Seurassa on käytössä oma urheilijanpolku. Suosittelen myös tutustumista mestis-joukkueiden nettisivuihin.

Joskus ehkä kuusi tai seitsemän vuottan sitten tuli televisiosta ohjelma, jonka nimeä en nyt muista, mutta joku muu ehkä muistaa. Siinä oli muistaakseni viisi mies- ja naisurheilijaa, jotka kisasivat heille vieraissa urheilulajeissa. Mukana olivat ainakin Virpi Kuitunen, Niklas Hagman, Eva Wahlström, Pekka Koskela ehkä Hannu Manninen ja joku voimistelija. Tässä ohjelmassa tuli ihan hyvin esille minkälaisia urheilijoita he olivat.
Twitter.com/JarkkoPitkanen
Avatar
JarkkoP
 
Viestit: 1121
Liittynyt: 01.07.2006 20:51
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja Mie » 20.10.2011 11:40

Naisten urheilu tulisi keskittyä vain erilaisiin fitness-jumppiin...

Todella hyvä postaus ,huumorin varjolla mutta totta hyvin pitkälti !
Näinhän se ainakin näissä kovimmissa kamppailu urheiluissa menee.

antti_lk edit: lainausta lyhennetty. Ja Mie jos haluat olla idiootti ja trollata, niin mene takaisin Boxing.fi:lle.
Mie
 
Viestit: 64
Liittynyt: 10.02.2008 09:52

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja Mie » 20.10.2011 11:49

Antti Lk ,en tarkoittanut trollata mutta onhan se ihan hirveännäköistä kun nainen tyrmätään vai mitä mieltä itse olet ?
Kuten sanoin rikun juttu oli huumorilla heitetty mutaa totuuden rippeitä sieltäkin löytyi ja kaiken lisäksi hauska juttu.
Tässähän ei ollut tarkoitus mitenkään vähätellä naisia, en tiedä miten keskustelu tähän kääntyi,sillä itse epäilin vain Naisten Thai nyrkkeilyn olevan vielä kehitys vaiheessa oleva laji.
Mie
 
Viestit: 64
Liittynyt: 10.02.2008 09:52

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja antti_lk » 20.10.2011 11:53

Asiat voi Mie tuoda esille monella tavalla - vertaa vaikkapa Jarkon tapaa ja omaasi. Voi olla joko kohtelias ja asiallinen tai vittumainen idiootti.
JarkkoP kirjoitti:Joskus ehkä kuusi tai seitsemän vuottan sitten tuli televisiosta ohjelma, jonka nimeä en nyt muista, mutta joku muu ehkä muistaa. Siinä oli muistaakseni viisi mies- ja naisurheilijaa, jotka kisasivat heille vieraissa urheilulajeissa. Mukana olivat ainakin Virpi Kuitunen, Niklas Hagman, Eva Wahlström, Pekka Koskela ehkä Hannu Manninen ja joku voimistelija. Tässä ohjelmassa tuli ihan hyvin esille minkälaisia urheilijoita he olivat.

Tuo sarja oli viisiosainen "Tulikoe". Jaksot löytyvät ainakin Youtubesta:
http://www.youtube.com/results?search_q ... jakso&aq=f
"Some people just never get tired of being stupid" -dexgod@sherdog
Avatar
antti_lk
 
Viestit: 9230
Liittynyt: 30.05.2006 22:04
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja MikkoM » 20.10.2011 12:11

antti_lk kirjoitti:Asiat voi Mie tuoda esille monella tavalla - vertaa vaikkapa Jarkon tapaa ja omaasi. Voi olla joko kohtelias ja asiallinen tai vittumainen idiootti.


Mikä noissa Mien viesteissä teki hänestä "vittumaisen idiootin"? Väärä mielipide?

Ja Jarkko, sanotko vielä tiivistetysti, mikä pointtisi oli? Mikä sinua on hiertänyt? Minulle se ei aivan auennut.

Tässä muuten maailmanmestari Joe Frazier näyttää jenkkien "Tulikokeessa" uimisen mallia.

Twitter.com/MikkoMarttinen
MikkoM
 
Viestit: 435
Liittynyt: 07.04.2007 09:52

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja Andy » 20.10.2011 12:28

Jos tuon "Voi olla että olen ymmärtänyt jotain väärin..." kommentin tarkoitus ei ollut vähätellä Lotta Loikkasen kykyjä ja vihjata että nyrkkeilyn taso on thainyrkkeilyä edellä niin mikähän se sitten oli?

Se on varmaan selvä, että joku Randy Couture on kovempi urheilija kuin Loikkanen (jota en tosin ole koskaan tavannut), mutta entä sitten? Minusta Randy Couturea pitää verrata pikemmin Lumpinin mestari Sayoknoihin ja Sergei Bubkaa sitten Samartiin. Kaikille yhteistä on, että he eivät ole suomalaisia.

Loikkasta ja muita suomalaisottelijoita kannattaa verrata pikemmin suomalaisiin nyrkkeilijöihin. Naisia naisiin ja miehiä miehiin, koska miesten taso on historiallisista ja kulttuurisista syistä kaikissa kamppailulajeissa naisten tasoa kovempi.

Nyrkkeilyn taso on varmasti Suomessakin kehälajeista kovin, mutta ei niin ylivertainen kun voisi luulla. Onhan Nyrkkeilyliiton valtionapukin jotain kymmenen kertaa suurempi kuin Muay Thai -liiton ja sillä on useita palkattuja työntekijöitä. Silti miesten MM-kisoihin ei saatu tänä vuonna edes edustajaa, mistään mestaruuksista puhumattakaan. Thainyrkkeilijät ja potkunyrkkeilijät ovat myös voittaneet SM-kisoja nyrkkeilyssä. Mm. Jesse Palanto, Teppo Laine, Jarkko Jussila ja Jukka Saarinen nimeltä mainitakseni. En muista että kukaan olisi voittanut thai- tai potkunyrkkeilyssä SM-kultaa nyrkkeilypohjilta. Toki koettajiakin on ollut vähemmän, mutta on kyllä ollut silloin tällöin.

Hajanainen liittorakenne ja sen aiheuttama titteli-inflaatio on ongelma thainyrkkeilyssä, potkunyrkkeilyssä ja ammattinyrkkeilyssä, mutta mitä sille pitäisi tehdä? Minusta paras ratkaisu on hakea kaikki mahdolliset kannut, vyöt ja mitalit omaan kaappiin pois kuljeksimasta ja katsoa sitten miten muut niitä arvostavat.
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja Mie » 20.10.2011 12:40

Hajanainen liittorakenne ja sen aiheuttama titteli-inflaatio on ongelma thainyrkkeilyssä, potkunyrkkeilyssä ja ammattinyrkkeilyssä


Tämä oli juuri se mitä itsekin tarkoitin,se teki minusta vittumaisen idiootin.
Voisin kuvitella että jos thainyrkkeily,potkunyrkkeily tai vapaaottelu nousisi olympia lajiksi, tekisi se lajin kehitykselle vain hyvää ,eikö ? Itse en Jarkon tekstejä ymmärtänyt mitenkään Lottaa tai hänen lajiansa syrjivänä vaan Tekevän selkoa eroavaisuudesta Olympialajeja harrastaviin urheilijoihin.Kyse oli myös huippu-urheilijoiden kyvykkyydestä muiden urheilulajien parissa.
Mie
 
Viestit: 64
Liittynyt: 10.02.2008 09:52

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja JarkkoP » 20.10.2011 12:52

En lainaa kaikkia viestejä, mutta pyrin vastaamaan kaikille.

Ei kannata tarttua suomalaisiin kamppailijoihin. Kyllä maailmanmestarin ainakin pitäisi olla poikkeuksellinen yksilö.

Jos puhutaan urheilijoista tyyliin Virpi Kuitunen, Minna Kauppi, Mika Myllylä, Laura Lepistö, Sebastian Vettel tai Christian Lemaitre, niin kyllä silloin varmati suurin osa ymmärtää he ovat kovia kavereita.

Kuinka esimerkiksi Matti Heikkinen tai Minna Kauppi pärjäisivät 5000 metrin juoksun tai maastojuoksun piirikunnallisissa?

Tässä ei ole kyse minkään toisen kamppailu-urheilulajin paremmuudesta toiseen lajiin verrattuna. Kyse ei ole myöskään nais- ja mieskamppailijoiden vertaamisesta.

Itse ajattelen, että kyllä maailmanmestarilta voi jotain odottaa. Hän on erittäin nopea, vahva, kestävä, taitava tai jotain muuta.

Turha tästä on yrittää vääntää mitään nyrkkeily on maailman tai Suomen paras kehäkamppailulaji.

Jani Nousiainen muuten voitti käytännössä nyrkkeilypohjilla ja yleisellä urheilullisuudella potkunyrkkeilyn Suomen mestaruuden ja Finnish Openin. Muistaakseni FO:n finaalissa kaatui norjalainen MM-kolmonen.

Alkaa hieman tuntua, että kapeakatseisuus saa näkemään tämänkin aiheen jonain laji vs. laji taisteluna.

En tiedä vastasinko Mikolle, mutta fiksuna miehenä ehkä pääsit jyvälle? Ja poikkeuksia on aina. Liittyy se sitten Deontay Wilderssin nopeaan kehittymiseen, Sergio Martinezin myöhäiseen aloitusikään tai Joe Frazierin uimataitoon.
Twitter.com/JarkkoPitkanen
Avatar
JarkkoP
 
Viestit: 1121
Liittynyt: 01.07.2006 20:51
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Maailmanmestaruus ja maailmanmestarit

ViestiKirjoittaja MikkoM » 20.10.2011 12:59

JarkkoP kirjoitti:En tiedä vastasinko Mikolle, mutta fiksuna miehenä ehkä pääsit jyvälle? Ja poikkeuksia on aina. Liittyy se sitten Deontay Wilderssin nopeaan kehittymiseen, Sergio Martinezin myöhäiseen aloitusikään tai Joe Frazierin uimataitoon.


Siis olenko oikeassa, jos yrität sanoa, että toisissa lajeissa maailmanmestaruus tulee helpommalla kuin toisissa, ja Lotta Loikkanen ei vastaa mielikuvaasi maailmanmestarista?

Jos näin on, niin en ole kanssasi eri mieltä.

Ei tuo Joe Frazier -video ollut mitenkään sinulle osoitettu, Jarkko. Se on vain hauska pätkä ja todistaa osaltaan, että ei nyrkkeilyssä tarvitse olla perinteisessä mielessä lahjakas urheilija, kun henkiset ominaisuudet ovat lajissa niin ratkaisevat.

Myöhäisestä aloitusiästä tuli muuten mieleen nyrkkeilyn tuore MM-pronssimies Tom Stalker, joka laittoi hanskan ensi kertaa käteensä 18-vuotiaana.
Twitter.com/MikkoMarttinen
MikkoM
 
Viestit: 435
Liittynyt: 07.04.2007 09:52

Seuraava

Paluu Avoin keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron