Thainyrkkeilyn MM´06

Keskustelu thainyrkkeilystä

Thainyrkkeilyn MM´06

ViestiKirjoittaja jaakkod » 07.06.2006 11:42

Tälläistä historiaa on tehty... Muita ei ollut mitalleilla?! Ihan kelpoa tiedoittamista.

Onnittelut vaan muillekkin mukana olleille ja myös isot kehut liitolle hienosti hoidetusta tiedoituksesta....

Thainyrkkeilyn MM-kulta Heinolle
Julkaistu 06.06.2006, klo 21.21
Kuva: YLE
Maailmanmestari Milja Heino vuosimallia 2006
Thainyrkkeilyn MM-kilpailuissa koettiin suomalaisittain historiaa Bangkokissa.
Chitalada-seuraa edustava Milja Heino toi Tampereelle ensimmäisen thainyrkkeilyn MM-kullan kautta aikojen.

Juuri päättyneet kilpailut olivat suurimman thainyrkkeilyn maailmanliiton, IFMA:n, historian laajimmat.

Otteluiden taso oli erittäin kova ja ottelumäärä, mikä vaadittiin MM-kultaan oli suomalaisittain naisten osalta historiallisen suuri.

Heinon sarjassa ottelijoita oli kaikkiaan 12 henkilöä ja MM-kultaan vaadittiin kuuden päivän aikana yhteensä 4 kovaa 4-eräistä ottelua täydellä kontaktilla. Palautumisen otteluiden välissä teki vaikeammaksi ottelijoiden punnitus kaikkina ottelupäivinä.

Matkalla finaaliin (54 kg) Heino kaatoi isäntämaan Thaimaan edustajan lisäksi myös Puolan ja Ukrainan ottelijat.

Finaalissa Heino voitti vielä selvästi Venäjän edustajan.
jaakkod
 
Viestit: 37
Liittynyt: 30.05.2006 08:56
Paikkakunta: hki

ViestiKirjoittaja riku » 07.06.2006 13:13

Hyvä juttu, että naisetkin saa vihdoin otella tosissaan kultamitaleista, ettei olla heti punnituksen läpästyään finaalissa (vaikkei se osallistujien "vika" olekaan, mutta se mittaa ottelijoiden taitoja/kanttia vähän eri tavalla). Miljan 4 matsia on siinä mielessä hieno juttu.

Näyttäs siltä, että Suomen aikoinaan kuntothaista kummunneella naisthainyrkkeilyllä on se kaula katkastu, kun muut maat kirivät rinnalle ja näköjään ohikin. Pikkuamatööriliiton WMF:n muutaman kuukausien takaisilla kultamitaleilla ei sitten näissä skaboissa porskuteltu. Mielestäni parhaimmalle naisthainyrkille Mappelalle olisin toivonut jo (IFMA) kultaista mitalia. Niin ja onnittelut kaikille muillekin Mia + kumpp.

Miesten taso on flopannut, kuun muut maat ovat aina hivenen nostaneet tasoaan joka vuosi. Kolme vuotta sitten tuli vielä 3 MM-titteliä, nyt ei yhtään pariin vuoteen. Tähän ei ole yhtä syytä, vaan kaikki syyt yhdessä.

Monet maat jotka ovat panostaneet vaan ammattilaistoimintaan ovat aina katsoneet näitä kisoja nenäänsä pitkin, kun eivät ole pärjänneet. Englantikin, jossa on enemmän ammattilaisten eri ABC-liittojen maailman ja euroopanmestareita miehissä ja naisissa kuin suomalaisia thainyrkkeilijöitä on edes yhteensä, on kyl muistanut dissata näitä "michelinukkoja", vaikkeivat itekään pärjää isoimmilla ammattilaisareenoilla sen ihmeellisemmin vrt. itäblokki. Mutta sitten kun pärjäävät niin muistaavat mainita joka välissä. Happamia sano kettu pihlajanmarjoista.
riku
 
Viestit: 1279
Liittynyt: 06.06.2006 10:13

ViestiKirjoittaja tilles » 07.06.2006 13:55

Onnea Milja maailmanmestaruudesta!

Kuka muuten on tällä hetkellä miesten maajoukkueen valmentaja?

... Mitä helvettiä olihan tuolla muutkin saaneet mitaleja. Aika asiallista tiedottamista liitolta. Täysi kymppi tiedotuksesta :oops:

Eli onnea vaan kaikille maailmanmestareille!
We all go a little mad sometimes. Haven't you?
Norman Bates
tilles
 
Viestit: 110
Liittynyt: 20.03.2006 11:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja riku » 07.06.2006 14:03

tilles kirjoitti:Kuka muuten on tällä hetkellä miesten maajoukkueen valmentaja?


Tietääkseni ei kukaan.
riku
 
Viestit: 1279
Liittynyt: 06.06.2006 10:13

ViestiKirjoittaja tilles » 07.06.2006 14:11

riku kirjoitti:
tilles kirjoitti:Kuka muuten on tällä hetkellä miesten maajoukkueen valmentaja?


Tietääkseni ei kukaan.


No se selittää paljon, miksei sitä menestystä tule.
We all go a little mad sometimes. Haven't you?
Norman Bates
tilles
 
Viestit: 110
Liittynyt: 20.03.2006 11:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja riku » 07.06.2006 14:36

Suomelle kolme kultaa thainyrkkeilyn MM-kisoissa

Suomi on saanut Thaimaan Bangkokissa IFMA-liiton MM-kisoissa kolme kultamitalia. Kultaa kotisuomeen toivat naisten -54kg sarjassa Milja Heino, miesten B-sarjassa Joona Hulmi ja naisten -71kg sarjassa Mia Eteläpelto.


Tota b-sarjan mestaruutta ei ehkä kannattaisi summata otsikoissa varsinaiseksi mestaruudeksi, koska se b-sarja on lähinnä tehty maille jotka kasvaa varsinaisten kisojen sivussa paremmaksi maaksi, että ne uskaltaa tulla mukaan itse kisoihin. Aikoinaan kaikki maat lyötiin samoihin kisoihin ja mm. Intian kaikki 11 osallistujaa tyrmättiin. Liitto ei halunnut että nämä maat jäävät jatkossa pois kisoista ja siten koko toiminnasta, joten luotiin "harjoitusturnaus". 2004 Suomelle kerrottiin, ettei se saa osallistua b-sarjaan, mutta ilmeisesti sitten saikin. B-sarja on sinänsä hölmö, että osallistujien tasoa ei mitenkään voi valvoa, kuin vasta jälkeenpäin et se ja se olis pitänyt ollakin A:ssa. Joka maalla kun on omat stantardinsa kuka on kokenut ottelija ja kuka ei. Tais olla jo viime kisoissa puhetta, että B-turnaus jäisi pois ja niin oli sanottu tänäkin vuonna. Jää nähtäväksi. Hernesektori herkille sieraimille: En viitannut Hulmiin.

Katsomosta huutelua: Liitto olis voinut pykätä noita b-poikia sinne b-turnaukseen isommankin läjän kerta saavatkin osallistua. Siellä olis saanut haistella isojen miesten hikeä ja katella menoa, niin olis uusia ukkoja kasvamassa nurkan takana tuleviin kinkereihin. Kun tuo meidän Gago Luukkanen ei vielä heti peri Turun maailmanmestareitten mong kongia (se hassu tennismaila jota pidetään päässä kun piruja maalaillaan).
riku
 
Viestit: 1279
Liittynyt: 06.06.2006 10:13

ViestiKirjoittaja riku » 07.06.2006 15:07

Tulipa vielä yks juttu mieleen näistä amatööritsembaloista.

Otetaan vaikka malliks ammattinyrkkeily, missä on tietääkseni näistä kamppailulajeista kovin taso (painia ja judoa en tunne, mut siellä ei taida olla ammattilaisia?). Niin pokrarit vetää eka amatöörinä uran tappiin asti, huiput yleensä olympiakultaa tai maailmanmestaruuden. Suomessakin on Tammerissa käyneet Tyson, Hoya ja Roy Jones. Sen jälkeen he aloittavat ammattilaisuran, koska taidot on hankittu sille tasolle mille ammattilaisuran aloittaminen vaatii.

Noissa MT:n amatööriskaboissa on käynyt kasvamassa aika moni nykyinen ammattilainen eli meno on vähän niinkuin yllä. Siellä ne Ignashovit, Magomedovit, Holmit, Krutit, Lindvallit, Farid Villaumet ja monet monet muut ovat panneet tuulemaan. Kaikki edellämainituista ovat tainneet voittaa ainakin yhden turnauksen. Epävarmojen tietojen mukaan Kroatian joukkueessa -97 oli myös sellainen kaveri kuin Mirko Filipovic. Eli kun kannukset on hankittu, niin siitä on helpompi aina jatkaa.
riku
 
Viestit: 1279
Liittynyt: 06.06.2006 10:13

ViestiKirjoittaja jaakkod » 08.06.2006 09:19

Tämän vuotisissakin kisoissa oli kuulemma tuttuja äijiä korjaamassa kultamitalleja. A.Ustinov, joka on esiintynyt k-1 karkeloissa, voitti raskaansarjan ja chinukgymin ukko, joka kävi voittamassa Helinin helsingissä, voitti 86kgn. Myös Magomedov ja Ramazan oli paikalla, mutta he toimivat a.emiraattien valmennusjoukoissa.

Menestyksekäs amatööritausta antaa varmasti hyvän pohjan ammatilaisuralle. Rikuhan jo antoi esimerkkejä mt ja nyrkkeilypuolelta ja sama varmaan pätee myös kb äijiin. Lue esim Reima,Rantala ym...
Poikkeuksia tietenkin löytyy. Esim meksikolaiset nyrkkeilijät siirtyvät hyvin herkästi ammatilaispuolelle ja samaa varmaan voi sanoa thaikuista. Syy voisi olla hyvinkin raha!? Molemissa maissa lajeilla pystyy elättämään itsensä ja jopa nousemaan kansallissankariksi. Yksi asia on kuitenkin varma. Kokemuksesta on hyötyä!
jaakkod
 
Viestit: 37
Liittynyt: 30.05.2006 08:56
Paikkakunta: hki

ViestiKirjoittaja ollisl » 19.06.2006 13:20

riku kirjoitti:2004 Suomelle kerrottiin, ettei se saa osallistua b-sarjaan, mutta ilmeisesti sitten saikin.

Olen antanut itselleni ymmärtää, että Joona pääsi kisoihin mukaan B-sarjaan koska on vasta 17-vuotias. Eli siis ilmeisesti junnut saavat B-sarjaan osallistua?
ollisl
 
Viestit: 30
Liittynyt: 19.06.2006 13:16


Paluu Thainyrkkeily

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa