Muistakaa syödä!

Keskustelu kamppailu-urheilijan ravitsemuksesta (ravintovalmennus, painonpudotus, lisäravinteet jne.)

Muistakaa syödä!

ViestiKirjoittaja Maija » 01.07.2006 17:23

Ajattelin tässä vielä ennen lomamatkaa kirjoitella syömisistä. Ja nimenomaan siitä, että siihen kannattaa keskittyä myös tai paremminkin erityisesti kesällä.

Kesähelteillä on ensisijaisen tärkeää huolehtia ensinnäkin riittävästä nesteen juonnista sekä niiden kivennäisaineiden saannista, mutta myös paneutua itse syömiseen.

Kesällä monet harjoittelevat kovaa. Jos ei punttia niin perusvoimaa tms. Kuumalla ei ruoka meinaa maistua ja syöminen usein unohtuu ja painottuu aamupalaan ja iltaan. Kahdella aterialla päivässä ei kuitenkaan juhlita kovin pitkälle ja jossain vaiheessa edessä on pahimman skenaarion mukaan paha ylikunto, johtuen kovasta treenistä ja liian vähäisestä energiansaanista.

Itse syön kellon mukaan, koska helteellä ei nälkä tule samalla tavalla kuin talviaikaan. Lämpimässä on helppo treenata kovaa, koska lihakset pysyvät lämpiminä koko ajan ja palautuvat lämmön avulla kovista harjoituksista. Älkää astuko tähän lankaan ja luulko, että voitte aamukahvin ja illallal syötävän grillimakkaran voimalla palautua kovista treeneistä ja kehittyä. Muuten syksy tuo mukanaan muutakin kuin sateet ja edessä on tuskallisen pitkä toipuminen kesän aikana aiheutetusta ylikunnosta. :?

Niin, ja tavoitteellisessa harjoittelussa on syytä kiinnittää huomiota myös ravinnon laatuun. Eli grillimakkara ei kuulu urheilijan päivittäiseen ravintoon. :wink:

Kesällä kuumassa aineenvaihdunta käy suuremmilla kierroksilla kuin esim. talvella, joten lihomista ei tarvitse pelätä, jos energiansaanti on arvioitu suht kohdilleen.

Tuossa toisessa aiheessa käytiin läpi ravinnon määrää tarkemmin, joten en ala siitä selittelemään sen enempää.

Oikein lämmintä kesää ja hikisiä treenejä! Ja makoisia grillihetkiä!

Maija
Asenne se on mikä ratkaisee.
Maija
 
Viestit: 127
Liittynyt: 09.06.2006 09:51

Paluu Ravitsemus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron