HIKI.....

Keskustelu kamppailu-urheilijan ravitsemuksesta (ravintovalmennus, painonpudotus, lisäravinteet jne.)

HIKI.....

ViestiKirjoittaja DefJam » 13.09.2006 20:45

Arvelin kysyä tätä täältä ravinto puolelta, eli hiki on ruvennut haisemaan tuhottoman voimakkaalle tosi kitkerälle... Johtuuko tämä jostain mitä syön tai jostain palautusjuomasta...?
Huomasin tämän joku 2kk:ta sitten... Eikä treenit ole mulla sen kovemmat kun ennenkään...
Kuulin jostain että liika proteini aiheuttaisi tätä.. :?:
DefJam
 
Viestit: 6
Liittynyt: 30.05.2006 16:18

ViestiKirjoittaja Andy » 14.09.2006 01:34

Minkä ikäinen olet? Teini-iässä hormonimuutokset voivat vaikuttaa hieneritykseen.
http://www.kickboxingteam.com/
http://www.facebook.com/KBToulu

Ero unelmien ja saavutusten välillä on tahto!
Avatar
Andy
 
Viestit: 2077
Liittynyt: 18.06.2006 15:26
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja DefJam » 14.09.2006 11:27

Ikää kertynyt 22...ei varmaan oo mitään murrosikään liittyvää....
DefJam
 
Viestit: 6
Liittynyt: 30.05.2006 16:18

ViestiKirjoittaja Maija » 14.09.2006 20:57

Joo, eihän toi haiseva hiki mikään mukava asia ole. Olet suht nuori vielä, joten hormonaaliset muutokset ovat mahdollisia. En nyt tarkoita, että oot joku ihan babyface, mutta nämä muutokset tapahtuvat jokaisella yksilöllisesti ja jotkuthan jäbät kasvavat pituuttakin vielä intissä. Eli sinänsä..

Et tosin ole mielestäni ihan hakoteillä ton proteiiniasiankaan suhteen, mutta hajua ei aiheuta välttämättä pelkästään runsas proteiinien syönti, vaan liian paljon happamia ruoka-aineita sisältävä ruokavalio eli elimistösi on hapan.

Tästä happo-emäs-asiasta on väännetty kättä iät ja ajat ja toiset vannovat sen nimeen ja toiset väittävät, että elimistön happamuutta ei voi määrittää. Ei tosin ole haitaksikaan kokeilla lisätä etenkin vihreitä vihanneksia ruokavalioon.

Kypsennetyt proteiinit (liha jne.) , sokeri, valkoinen riisi, pasta, juusto, hapanmaitotuotteet, kahvi ja limut ovat elimistöä happamoittavia ruoka-aineita.

Kasvikset, hedelmät ja peruna puolestaan ovat ns. emäksisiä ruoka-aineita. Hyvä apu happo-emäs-tasapainon ylläpitämiseksi on käyttää kivennäisainevalmisteita ( joku monikivennäisainevalmiste). Kivennäisaineliuos Valmarin on aika bueno valmiste ja tehokas ensiapu. Saa luontaistuotekaupoista ja apteekeista. Maistuu joidenkin mielestä aivan hirveälle, mutta on mahtava tuote! Kalsium, magnesium, kalium, mangaani ja sinkki ovat emäksisiä kivennäisaineita. Ja kun treenataan paljon ja hikoillaan, näitä poistuu elimistöstä, ja niitä on saatava ruoasta tilalle.

Toinen asia on veden juonti. Kannattaa vähän laskeskella, paljonko vettä tulee juotua päivän aikana. Jos juot liian vähän, voi sekin olla osasyynä tuohon hienhajuun. Jos treenaat, niin pari litraa päivässä on aivan liian vähän. Liiallisuuksiin ei pidä mennä ja 4-5l on jo siellä ylärajoilla ehdottomasti. Eli tätäkään asiaa ei pidä liioitella.

Kerron myöhemmin, miten oman nesteentarpeen voi määritellä ihan kotikonstein.

Muista, että teetpä muutokset tällä sekunnilla tai ylihuomenna, ei ongelma poistu silmänräpäyksessä. Ole kärsivällinen, sillä elimistö ei salamana muuta toimintojaan suuntaan tai toiseen. Selvitän tätä hikoiluasiaa vielä syvemmin ja kerron, jos saan jotain mullistavaa selville. :lol: Kerro ihmeessä, jos saat apua siihen, olisi kiva tietää, mikä lopulta auttoi.

Pitkää pinnaa! Jatka treenejä, on siellä muitakin haisuleita... :wink: Huom! Jätkät, treenipukuja voi pestä joskus...

T: Maija
Asenne se on mikä ratkaisee.
Maija
 
Viestit: 127
Liittynyt: 09.06.2006 09:51

ViestiKirjoittaja DefJam » 15.09.2006 19:40

Joo toi veden juominen jää todella vähäiseksi..Yleensä ku tulee töistä niin pitää pää kolmantena jalkana mennä treeneihin.. Eikä sitä töissäkään tajua juoda niin paljoo..
Noh pitää ruveta juomaan vettä enemmän. Kävin muuten ostaa tota Valmarinia. Eihän toi nyt niin kauheeta myrkkyä ollut.
DefJam
 
Viestit: 6
Liittynyt: 30.05.2006 16:18

ViestiKirjoittaja Maija » 19.09.2006 20:13

No hyvä, et Valmarin menee alas. :P Hyvä keino on täyttää puolentoista litran limsapullo vedellä ja hörppiä päivän aikana, ni ei unohdu ihan toi juominen.

Tuli vielä mieleen, että aivan samoin kuin virtsan kohdallakin mitä enemmän juot, sen laimeampaa virtsa on, sama on myös hien kohdalla: jos olet juonut tosi vähän pitkään, niin hikihän myös "väkevöityy" ja hajukin on silloin voimakkaampi. Hikihän poistaa virtsan tavoin kuona-aineita kehosta. Vaiva ei varmasti ole tullut silmän räpäyksessä, joten kannattaa olla kärsivällinen asian korjaantumisen suhteen.

T: Maija
Asenne se on mikä ratkaisee.
Maija
 
Viestit: 127
Liittynyt: 09.06.2006 09:51


Paluu Ravitsemus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron