2. Youth Olympic Games 2014 Nanjing 11.-29.8.2014

kuva_nyrkkeily_kalle_kallioinen_200px
Järjestyksessään toiset nuorten olympialaiset käydään Kiinan Nanjingissa. Nyrkkeilyssä olympialaisiin selvitti tiensä myös Suomen Kalle Kallioinen. Nuorten olympialaisten ainoassa karsintakilpailuissa, A-junioreiden MM-kilpailuissa huhtikuussa Kallioinen sijoittui seitsemänneksi ja pääsi mukaan olympialaisiin.

Keskisarjassa (75 kiloa) iskevän Kallioisen sarja on olympialaisten kova tasoisimpia, ellei jopa kovin. Nuoren lahtelaisen lisäksi sarjassa on mukana kolme maailmanmestaria, ja loputkin osallistujat ovat MM-mitalisteja. Nuorten olympiavoittajat nyrkkeilyssä ratkotaan 23.-27.8. välisenä aikana. Naisten finaalit käydään 26.8. ja miesten finaalit otellaan 28.8.

Ottelut alkavat lauantaina 23.8. jolloin Kallioinen kohtaa Uzbekistanin Kozimbek Mardonovin. Näin vastassa kevään MM-kilpailuista tuttu Mardonov. Tuolloin Mardonov oli kaksikosta vain niukasti parempi. Niinpä Kallioinen lähteekin revanssi mielessään lauantain kamppailuun.

Suomen olympiajoukkue matkusti Nanjingiin 11.8. joten Kallioiselle jäi hyvin aikaa valmistautua kilpailuun paikan päällä. Aikaerosta toivuttuaan Kallioinen harjoitteli tiiviisti reilun viikon käyden tasokkaita harjoitusotteluita Norjan, Iso-Britannian ja Dominikaanisen Tasavallan nyrkkeilijöiden kanssa.

kuva_nyrkkeily_kalle_kallioinen_yog

Kalle Kallioinen

Sarjan 75 kiloa osallistujat

Satali Tevi-Fuimaono AUS
Luka Plantic CRO
Kalle Kallioinen FIN
Dmitrii Nesterov RUS
Ramil Gadzhyiev UKR
Kozimbek Mardonov UZB

Suomen joukkue nyrkkeilyssä
Kalle Kallioinen, 75 kg
Jarkko Pitkänen, valmentaja

Kisoja voit seurata reaaliajassa internetin välityksellä. Kannattaa huomioida, että Nanjingissa eletään viisi tuntia Suomen aikaa edellä.

Olympialaisten nyrkkeilyn viralliset kisasivut:
http://www.nanjing2014.org/en/en_sports/sportsIntroBoxing.htm

Seuraa kilpailuita Youtuben kautta: https://www.youtube.com/user/olympic

Teksti ja kuvat: Jarkko Pitkänen

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys