”Double Trouble” Boxing Night Helsingissä 23.9.2011

juho_haapoja_180811
”Double Trouble” Boxing Night isketään Helsingin jäähallissa 23.9.2011 ja se tullaan televisioimaan suorana MTV3 Max -kanavalla ja Katsomossa internetissä. Kovatasoisen ammattinyrkkeilyillan kruunaa kaksi Euroopan Ammattinyrkkeilyliiton (EBU) sanktioimaa mestaruusottelua. Illan pääottelussa on panoksena alemman raskaansarjan EBU-EU (European Union) titteli ja toisessa pääottelussa isketään ylemmän kevytsarjan Euroopan mestaruudesta.

Uutisessa myös video pressitilaisuudesta sekä Tuukka Koistisen “Kehän laidalla – 19. Erä – Juho Haapoja”.

-


-

Juho Haapoja iskee pääottelussa EBU-EU tittelistä, vastaan Ranskan mestari

Vuoden alusta P3 Boxing iltoihin ottelemaan siirtynyttä Juho Haapojaa viedään nyt eteenpäin kovalla sykkeellä. Haapoja valmistautuu otteluihinsa huipputason brittivalmentajansa C.J.Husseinin opastuksella. Miehen viimeaikainen nopea positiivinen kehitys on ollut silmiin pistävän selkeää. Raskaansarjan Suomen mestaruuden aiemmin saavuttanut ”Härmän Häjy” Haapoja ottelee nykyisin alemmassa raskaassa sarjassa, mikä on osoittautunut onnistuneeksi valinnaksi. Uudessa sarjassaan Haapoja on voittamaton.

182 –senttisen Haapojan nopeus on huippuluokkaa myös kevyemmässä painoluokassa ja iskujensa tehon mies on osoittanut jo aiemmin kaataessaan vastustajiaan raskaassa sarjassa. Tuleva 12 –eräinen EBU-EU titteliottelu on Haapojan 20. kamppailu ammattikehissä, kymmenen viimeisen ottelun listan näyttäessä tappiottomia lukemia. Vain kolme näistä viime otteluiden vastustajista on kestänyt täyden ajan ”Häjyn” monipuolisessa iskusateessa.

Edellisessä ottelussaan 21.5.2011 Seinäjoella Haapoja iski täydet 10 –erää ja silloin kaatui pistein erittäin kokenut Tsekin Roman Kracik 32-5-1. Tuleva ottelu on Haapojan uran toinen 12 –eräiseksi sovittu kamppailu. Edellisestä ottelustaan Haapoja sai alle 10 hyvällä vauhdilla nyrkkeiltyä erää. Titteliottelun kesto nousee tästä vielä kaksi erää, joten pidempi ottelu sattui Haapojalle parhaalle mahdolliselle paikalle kokemusta silmällä pitäen. Voittonsa myötä Haapoja saavutti asemansa vapaana olevan EBU-EU tittelin haastajana saaden vastaansa alemman raskaansarjan hallitsevan Ranskan mestarin Faisal Ibnel Arramin.

Molemmille nyrkkeilijöille ottelu on uran ensimmäinen EBU-EU titteliottelu. Kuten esimerkiksi Amin Asikaisen kohdalla saatiin huomata, EBU-EU titteliottelun voittajalla voi olla tie auki suurempiin otteluihin jo hyvinkin nopeasti, Amin nousi Euroopan mestariksi vain vajaa kuukausi sen jälkeen kun hän oli saavuttanut voiton EBU-EU titteliottelussa vuonna 2006.

”The African King” lempinimeä kantava Arrami saavutti maansa mestaruuden edellisessä ottelussaan 27.3.2011 tyrmäten Zakaria Azzouzin ottelun 9. erässä. Etelä-Ranskasta, Toulonin satamakaupungista saapuva Arrami on fyysisiltä mitoiltaan hyvin lähellä kotikehän Haapojaa ja molemmat ottelijat ovat oikeakätisiä. 27 –vuotias Arrami saapuu kamppailuun 15 ottelun kokemuksella, joista tappioita on vain kaksi. Hyökkäävästä tyylistään tunnettu Arrami on takonut tyrmäysvoittoja kovalla prosentilla. Arramin lista osoittaa nyt lukemia: voitot 13 (tyrmäykset 9) + tappiot 2 = 15 ottelua.
Lauri kohtaa P3:n ottelijoita, nyt vuorossa EBU-titteliottelu ja vastassa Denis Shafikov

Suomalaisille nyrkkeilijöille ylitsepääsemättömäksi esteeksi muodostunut Italian Giuseppe Lauri saapuu Helsinkiin iskemään vapaana olevasta ylemmän kevytsarjan Euroopan mestaruudesta. 35 –vuotias Lauri saa vastaansa P3 Boxing -tallissa iskevän Venäjän Denis ”Tsingis Khan” Shafikovin. Shafikov on 26 –vuotias ja yhä voittamaton. Vasenkätisellä Shafikovilla on urallaan kokemusta titteliotteluista, mm. vuonna 2010 hän iski WBA Inter-Continental -titteliottelussa ratkaisemattoman Italian Brunet Zamoraa vastaan, EBU- titteliottelussa Shafikov esiintyy nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa. Shafikov on takonut vuonna 2003 alkaneella urallaan voittoja entisistä maailmanmestareista kuten argentiinalaisesta Raul Horacio Balbista vuonna 2008.

Kokenut Giuseppe Lauri saapuu Helsingin kehään vain voitto mielessään. ”The End” lempinimeä kantava Lauri on ollut aikaisemmin P3-tallin iskijöille liian kova pala purtavaksi. Vuonna 2008 Lauri iski Milanossa voiton Ville Piispasesta ja puolta vuotta myöhemmin Juho Tolppola sai tappion listalleen Helsingissä käydyssä ottelussa. Tullaankin näkemään kykeneekö Shafikov puolustautumaan Laurin kokemuksen edessä ja saavuttamaan Euroopan mestaruuden.

Italian Giuseppe Lauri on kohdannut urallaan maailman terävimpään kärkeen kuuluneita iskijöitä. Hän on maansa moninkertainen mestari ja omaa runsaasti kokemusta pitkistä otteluista. Vuonna 2010 Lauri haastoi EM –ottelussa Englannin Paul McCloskeyn kärsien tappion, aikaisemmista tappioista on vuosia aikaa. Laurille tuleva ottelu on jo uran 60. Vuonna 1997 ammattikehissä aloittaneella Laurilla on listallaan tyrmäyksiä enemmän kuin Shafikovilla on otteluita, joten kokemuksen tuoma etu on varmasti Italian miehen puolella. Lauri on myös viitisen senttiä Shafikovia pidempi, mutta tässä asetelmassa ei ole mitään uutta 165 –senttiselle Shafikoville. Shafikov on tottunut olemaan lyhyempi mies kehässä ja vuoden vaihteesta Shafikovin huostaansa ottanut huippuvalmentaja Alexander Zimin on pitänyt huolen siitä, että nyrkkeilytyyliltään Lauria imitoimaan kykenevät ”sparrarit” ovat olleet harjoitusleireillä kovassa käytössä. Ziminin näytöt ovat kovat, onhan hän valmentanut maailmanmestareiksi mm. kautta aikain suurikokoisimman raskaansarjan mestarin Nikolai Valuevin ja kärpässarjan legendan Yuri Arbachakovin.

Eva Wahlström, Niko Jokinen sekä Edis Tatli iskevät kasieräiset

Illassa tullaan näkemään myös edelleen voittamattomat Eva Wahlström, Niko Jokinen sekä Edis Tatli. Naisten ammattinyrkkeilyn keulakuva Eva Wahlström 5(2)-0(0)-1 saa vastaansa Dominikaanisen tasavallan Marisol Reyesin, 6-4-1 (1). Varsin koville viimeotteluissaan joutunut ja tästä sisuuntunut Eva pyrkii nousemaan ammattinyrkkeilyn Euroopan huipulle, joten vain voitto on Evan tähtäimessä tulevassa ottelussa. Eva kertoo harjoitelleensa todella ahkerasti koko kesän valmentajansa Risto Merosen luotsaamana.

31 –vuotias Reyes saapuu matsiin 11 -ottelun kokemuksella, vuonna 2010 hän iski maansa mestaruudesta ylemmässä kääpiösarjassa häviten pistein Grecia Novalle. Reyesin 2006 vuonna alkaneelle uralle mahtuu neljä tappiota, kaikki tappiot ovat tulleet pistein täyden ajan jälkeen. Yli kahdeksan erää Reyes on iskenyt urallaan kahdesti. Juuri 24 – vuotta täyttänyt Edis Tatli 14(3)-0(0) saa vastaansa myös Dominikaanisen tasavallan ottelijan. Euroopan huippua kohden matkalla olevan Tatlin kykyjä saapuu mittaamaan kovia otteluita iskenyt 36 – vuotias John Nolasco, 18-6-4 (8). 173 –senttinen Nolasco on iskenyt urallaan 28 ottelua. Väliin mies asusteli ja otteli USA:n puolella, mutta hän on nyt palannut kotimaahansa. Nolasco on kohdannut vuonna 1999 alkaneella urallaan nimekkäitä miehiä, hän hävisi mm. niukasti pistein USA:n suurena lupauksena pidetylle Jason Litzaulle. Vuoden 1996 maansa Olympiaedustaja Nolasco on päässyt urallaan iskemään myös suurissa tapahtumissa. Nolasco iski esiottelussa MGM Grandin kehässä Las Vegasissa, kun Filippiinien Manny Pacquiaon ja Meksikon Juan Manuel Marquezin kohtasivat ensikertaa. Molemmat lukeutuvat edelleen ammattinyrkkeily ykkösnimiin, etenkin Pacquiao, jota pidetään yleisesti tämän hetken maailman parhaana nyrkkeilijänä.

Helsingin 23 -vuotias Niko Jokinen 13(4)-0(0)-0 ottelee myös illassa, hänen vastustajansa ilmoitetaan myöhemmin. Helsingin Niko Jokista viedään Tatlin ja Evan tavoin kohden Euroopan huippua. Mikäli P3 ottelijat pysyvät tulevassa ”Double Trouble” Boxing Night tapahtumassa voittojen tiellä, niin titteliottelut lähestyvät näitä sotureita vääjäämättä. Edis Tatli löytyy nyt EBU-EU listalta sijalta 17 kevytsarjassa, Eva löytyy EBU listalta sijalta 1.

Liput tulevat myyntiin Lippupalvelussa maanantaina 22.8.2011 (http://www.lippupalvelu.fi/)

Lisätietoja:

Pekka Mäki, P3 Boxing Puh. 040-568 9939 tai pekka@p3boxing.com
Pasi Taavitsainen, P3 Boxing Puh. 040-8425527 tai pasi.taavitsainen@nbl.fi

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys