Asikainen ja Wilczewski iskevät EM-tittelistä maaliskuun alussa Helsingissä

kuva_nyrkkeily_120111


Hartwall Areenalla isketään 4. maaliskuuta ammattinyrkkeilyn ylemmän keskisarjan Euroopan mestaruusottelu, joka on kaavailtu 12 erän mittaiseksi. Mestaruudesta taistelevat entinen keskisarjan Euroopan mestari Amin Asikainen ja Puolan Piotr Wilczewski, joka on hävinnyt 29 ottelustaan vain yhden.

Asikainen on voittanut 28 ottelua ja hävinnyt kolmesti EM-otteluissa. Ottelu on erittäin todennäköisesti Asikaisen viimeinen mahdollisuus lyödä itsensä kaksinkertaiseksi Euroopan mestariksi. Aiemmin suomalaisista Euroopan mestaruuden on onnistunut uusimaan vain Risto Luukkonen vuonna 1963.

Ylemmässä keskisarjassa kaksi ottelua otellut ja ne molemmat tyrmäyksellä voittanut Asikainen sai mahdollisuuden otella vapaana olevasta ylemmän keskisarjan tittelistä kun mestarina ollut Brian Magee luopui tittelistään otellakseen MM-tittelistä. Unkarin Karoly Balzsay ei ollut kiinnostunut Asikaisen kohtaamisesta ja toiseksi EM-haastajaksi nimettiin Puolan Wilczewski.

Asikainen odottaa ottelusta erittäin kovaa, eikä lähde veikkaamaan tyrmäysvoittoa.

– Vastassa on hyvä kaveri. Puolalaiset ottelijat ovat hyvin fyysisiä ja tästäkin tulee varmasti kivenkova ottelu. Tyrmäystä en lähde hakemaan, vaan nyrkkeilemään täyttä 12 erää. Harjoituksissa on tuntunut hyvältä ja kunto on kohdillaan kertoi Asikainen, joka torstaina lähtee Teneriffalle viikon mittaiselle harjoitusleirille.

Piotr Wilczewski aloitti nyrkkeilyuransa 12-vuotiaana. Mies nyrkkeili pitkän ja ansiokkaan amatööriuran. Wilczewski voitti mestaruuksia jo juniorina ja Puolan miesten mestariksi hänet kruunattiin vuosina 1999, 2000, 2001 ja 2003. Wilczewski edusti Puolaa useasti kansainvälissä turnauksissa, maaotteluissa ja arvokilpailuissa.

Ammattinyrkkeilijäksi Wilczewski siirtyi vuonna 2004. Koko uransa ylemmässä keskisarjassa nyrkkeillyt puolalainen on iskenyt 29 ottelussaan peräti 28 voittoa. Peräti seitsemän kertaa Wilczewski on otellut vähintään kymmeneräisen ottelun, joten kokemusta pitkistä otteluista piisaa.

– Muistan Asikaisen jo amatööriajoilta ja olen nähnyt useimmat hänen ammattilaisottelunsa. Hänellä on hyvä pohja nyrkkeilyyn. Tästä tulee kova ja varmasti yleisöystävällinen ottelu, Wilczewski lupaa.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin keskiviikkona 19. tammikuuta klo 9.00 Lippupisteissä.

www.boxingnight.fi

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys