Abraham ja Froch iskevät vuoden odotetuimman ottelun Helsingissä

kuva_nyrkkeily_271110
Nyrkkeilymaailman katseet kääntyvät tiukasti Helsinkiin 27. marraskuuta, kun ”King” Arthur Abraham ja Carl ”The Cobra” Froch iskevät yhteen WBC -liiton ylemmän keskisarjan MM-ottelussa. Taisto on osa ympäri maailmaa seurattavaa Super Six -turnausta, jota pidetään nyrkkeilyn Mestareiden liigana. Abrahamin ja Frochin kohtaaminen on osa turnauksen kolmatta ja viimeistä alkukierrosta.


Maailmanluokan nyrkkeilytähdet eivät ole ystäviä keskenään ja miesten tunteet kuumenivat tänään Helsingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Hartwall Areenalla käytävästä 12-eräisestä ottelusta voidaan odottaa erittäin kiivasta.

– Tämä on paras ja räjähtävin ottelu maailmassa tällä hetkellä. Vastakkain on kaksi perättyä iskijää, joilla on valtaisa iskuteho ja itseluottamus. Luvassa on vuoden, ellei jopa vuosikymmenen kovin taistelu, Frochin promoottori Mick Hennessy uskoo.

kuva_nyrkkeily_froch_wikiEntinen ylemmän keskisarjan maailmanmestari Carl Froch, 33, joka on voittanut urallaan 26 ottelua ja hävinnyt vain yhden ei osoittanut paljoa kunnioitusta Abrahamia, eikä hänen taustatalliaan Sauerland Eventiä kohtaan. Froch kärsi uransa ainoan tappion huhtikuussa Sauerland Eventin järjestämässä tapahtumassa Mikkel Kesslerille.

– Minä oikeasti voitin sen ottelun, mutta tuomareina oli Sauerlandille tuttuja kavereita. Tällä kertaa vaadin, että arvostelutuomarit tulevat Amerikasta. Sauerland suostui siihen, koska heidän oli pakko, Froch kiihtyi syyttävästi.

– Abrahamista kertoo aika paljon se, että hänellä on kotonaan valtava juliste, jossa hän on itse pukeutunut kuninkaaksi. Aika paksua, mutta minua vastaan hän tulee näyttämään kanalta!

Vuonna 2005 keskisarjan MM-tittelin voittanut ja sitä peräti kymmenen kertaa menestyksekkäästi puolustanut Arthur Abraham, 30, joka siirtyi viime vuonna ylempään keskisarjaan, ei jäänyt suunsoitolla Frochille kakkoseksi.

– Olen Frochia lyhyempi, mutta kehässä ei koko merkitse yhtä paljon kuin mentaalinen vahvuus. Frochilla saa pitää päänsä kylmänä tai lyön sen irti. Frochin on turha miettiä ketkä ovat ottelun arvostelutuomareita, sillä heitä ei tarvita. Tulen tyrmäämään hänet, 25 tyrmäysvoittoa urallaan iskenyt Abraham täräytti.

kuva_nyrkkeily_abraham_wikiAbraham on maailmalla tunnettu siitä, että hän otteli leuka murtuneena lukuisia eriä vuonna 2006 ottelussaan Edison Mirandaa vastaan. Abraham voitti hurjan taiston pisteillä ja ottelun jälkeensä hänen leukaansa korjailtiin teräslevyllä ja ruuveilla. Uusintaottelussa kahta vuotta myöhemmin Abraham tyrmäsi Mirandan Yhdysvalloissa.

– Valmentajani Ulli Wegner sanoi että kehässä voi luovuttaa. Asenteeni on se, että mieluummin kuolen kehässä kuin luovuttaisin ottelun, Abraham kertoo.

Samassa tapahtumassa Robert Helenius puolustaa raskaansarjan EU-titteliään Ruotsin Attila Leviniä vastaan ja Ville Piispasen vastus ylemmän kevyen sarjan EU-titteliottelussa on Espanjan mestari Daniel Rasilla. Lisäksi kehässä nähdään muun muassa Eva Wahlström, Edis Tatli, Niko Jokinen ja Jussi Koivula.

www.boxingnight.fi

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys