Pipi, rupi ja hupi

Howdy,

takkuisen, rikkinäisen, koulun- ja työntäyteisen kevään ja kesän jälkeen on hyvä yrittää saada jotain aikaiseksi urheilun parissa. Keväällä polvesta pamahti useampi nivel-jänne-luu-mikälie rikki ja tuli märkärupikin tuossa välissä koettua. Näiden motivoivien ja mieltä ylentävien kokemusten jälkeen olen taas hieman viisaampi ja haluankin kertoa mitä tein väärin, jotta kumpikaan tätä lukevista tilapäisessä mielenhäiriössä olevista lukijoista ei tule tekemään samoja virheitä.

Auts

Polvi meni painitreenien alkujumpassa. Siellä plaa plaa…no virheen tein siinä, että ei ollut vakuutusta ja menin terveyskeskuslääkärille joka sanoi, että ei siinä mitään pientä venähdystä kummempaa ole joten kuvauksiin et pääse. Lääkärin mukaan myös magneettikuvaukseen pääsy kestää niin kauan ja röntgenistä ei ole mitään hyötyä joten turha edes kirjoittaa lähetettä. Sain tulehduskipulääkettä. Kuuri kesti jokusen viikon, mutta nyt 8kk jälkeen polvi alkaa olemaan kunnossa ja ensimmäisen kerran pystyin juoksemaankin.  Hassuja noi venähdykset…
Mitä tästä opimme? Ota kunnon vakuutus joka kattaa kamppailu-urheilun ja tunne edes hetken olevasi tärkeä ja mene yksityiselle lääkärille joka katsoo kerralla ne rikki menneet paikat kuntoon. Olisin näin jälkikäteen mielummin ostanut sillä terveyskeskusmaksulla viinipullon ja kaatanut sen maahan kuin käyttänyt aikaani siellä. Nyt polvi on kuitenkin kunnossa ja satunnainen juoksuharjoittelu voi jatkua.

Impetigo

Märkärupi oli suhteellisen sitkeä, joka alkoi rikki menneestä ihosta. Siitä ei sen enempää, mutta jos sinulla on ihossa pipi/haava/naarmuja niin joko peitä se kunnolla, käytä pitkähihaista rash guardia jos treenailet esim. lukkopainia/vapaaottelua, pese ihosi kunnolla treenien jälkeen jotta siihen ei tule märkärupea ja tarkasta ihosi illalla. Jos siellä on märkivää rupea tai ruttoa, älä mene salille. Saat muuten vihaisen ja viattoman treenaajaan kiroukset niskaasi.

Sama terveyskeskus ja minun oma pikku ylilääkärini kysyi minulta, että “mitä sinä luulet, että tuo on?”. Sanoin että ekana tulee mieleen märkärupi koska siinä on märkivä rupi ja sain siihen voidetta joka sitten poisti kyseiset härpäkkeet iholtani.

Oma märkärupi lähti siitä, kun oikea käteni oli ollut koiran puruluuna ja tyhmänä menin illalla vielä painiskelemaan lyhythihaisella paidalla kädet naarmuja täynnä. Siihenhän se sitten tarttui ja olikin sitkeä. Tuntui parantuvan nopeammin, kun pisti laastarin päälle ja antoi niiden olla omissa oloissaan.

Jaksaa jaksaa

Viime viikolla treenit jatkui Sauli Heilimön leirillä Raumalla ja Hannu Vappulan seminaarilla Turussa. Molemmat oli oikein hyviä ja varastoon jäi monta eri tapaa miten taputtaa kun painii Saulin kanssa, muutama toimiva swiippi ja oli se kiva nähdä Raumalaisia kavereita pitkästä aikaa. Jutun taso oli yhtä kieroa kuin aina ennenkin…
saulin-leiri

Hannu Vappulan leirin aiheena oli polvi- ja kyynärpäätekniikat.  Erityisen hyvää leirillä oli tarkat selitykset mitä pitää ja mitä ei pidä tehdä. Vappulalla on hyvä ja erityisen selkeä tapa opettaa asioita joka korostui mm. mitä ei pidä tehdä -osioissa jotka mentiin hieman huumorilla ja liioitellusti. Ainakin meni viesti perille ja sai vähän nauraakin.

vappulanleiri

Mitään asiaa minulla ei ollut, mutta lupasin kirjoittaa jotain joten kirjoitin.

Lupaan olla kirjoittamatta taas hetkeen…

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys