CrossFittiä


Kesä on aina ollut minulle sitä aikaa jolloin tehdään eroa tavan treenaajiin. Kun suurin osa Suomalaisista vetäytyy mökkeilemään, paistaa makkaraa, ottaa rennosti ja menettää kovalla työllä rakennettua kuntoaan voi itse saada varaslähdön syksyn treeneihin edes hieman jumpaamalla kesällä. Älkää käsittäkö väärin joskus pitää huilata ja jäätelöä olen itsekin kuluttanut luvattoman suuret määrät tänä kesänä ;)

Tämä kesä on tullut treenattua hyvin, treenit ovat koostuneet pääosin fysiikka treeneistä laji harjoitusten jäädessä vähemmälle. Toisaalta sitä vartenhan on ylimenokausia.

Fysiikka treenit ovat olleet jokseenkin CrossFit henkisiä ja se onkin pääsyy ensi viikonlopun Helsingin reissuun. Vaikka miten yrittäisin en varmaankaan voi kieltää omaavani melkoisen kovaa kilpailuviettiä. Jokunen viikko sitten selailin Helsingin CrossFitin sivuja ja törmäsin ilmoitukseen CrossFit Helsinki Games!!! Hetken asiaa mietittyäni huijasin treenikaverini Laurin mukaani ja ilmoittauduimme kilpasille. Hommaan lähdetään hieman takki auki, voin tunnustaa heti alkuunsa että osa CrossFitin perusharjoitteista on itselleni aivan ennen kokemattomia, mutta en anna sen häiritä. No kyseessähän on leikkimielinen kilpailu joka kestää kaksi päivää joten ihan verenmaku suussa ei matkaan olla lähdössä. Kyseessä on siis pikemminkin hauska kesäreissu joka sisältää liikuntaa… Tai niin ainakin koitan selittää asian itselleni. Kun olen reissusta kertonut kavereilleni on vastaus ollut lähinnä suoraa naurua päin naamaani. Atte+kilpailu=110 lasissa ja verenmaku suussa, leikkimielinen kilpailu ei kuulemma ole minua varten. Nyttemmin olenkin päättänyt näiden karkeloiden suhteen että otan kisat tosissani mutta en vakavissani.

Minun ei tarvitse olla paras kaikista, kunhan olen tyytyväin itseeni ja ilmeisesti en kykene olemaan tyytyväinen itseeni jos en ole pistänyt kaikkea peliin. Kun laittaa kaiken peliin ja joku on parempi niin se on ihan O.koo.  Jostain syystä hauskinta on kuitenkin silloin kun vauhti on kovimmillaan.

CrossFitin kisojen sisällöstä ei ole muuta tietoa kuin että kisat alkavat lauantaina ja sunnuntaina klo 12 ja kestävät noin 2-3h. Se mitä väliaikana tapahtuu on mysteeri. Todennäköistä on että sykkeet ovat korkealla ja tulee hiki mutta se mitä tehdessä sykkeet nousevat ja minkä aikaa sykkeet ovat ylhäällä selviää vasta paikanpäällä. Kuulostaa hauskalta =)

Mielenkiinnolla odottelen mitä tuleman pitää, pyrin vääntämään jonkinlaisen raportin kisoista ensi viikolla.

Viime viikonloppuna USA:ssa kilpailtiin CrossFitin parissa, Suomen Mikko Salo oli hienosti viides. Jos kiinnostaa niin kisoista löytyy kattavasti videomateriaalia http://live.crossfit.com/

Loppuun vielä viisaita sanoja:
“It is not the critic who counts. Not the man who points out how the strongman stumbled or where the doer of deeds could have done better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs and comes short again and again; who knows the great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause. Who, at the best, knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those timid souls who know neither victory nor defeat.”
– Theodore Roosevelt

Atte
atte[at]wippies.com

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys