Vierumäki, kahvakuulailua ja Karatea

Tulipa tuossa osallistuttua  Suomen painonnostoliiton järjestämään voimavalmennusseminaariin Vierumäellä 28-30.5. Seminaari oli erittäin monipuolinen, jopa hiukan liian monipuolinen mutta kuitenkin erittäin hyvä. Painonnostoliiton esitteessä puhuttiin siitä miten voimaharjoittelun yleistyminen lajiharjoittelun tukimuotona on yleistynyt kovaa vauhtia, valitettavasti seminaarin monipuolisuus teki sen että kyseiseen asiaan ei ihan kunnolla kyetty syventymään.

Seminaarin ohjelman voi kokonaisuudessaan käydä kurkkaamassa Suomen painonnostoliiton sivuilta.
http://www.painonnosto.fi/portal/fi/liitto/voimavalmennusseminaari_28.-30.5.2010/

Selvää on että voimaharjoittelulla on erittäin suuri rooli nykypäivän urheilussa mutta ongelmana on että monesti voimaharjoittelu on huonosti ohjelmoitua. Jos teet voimaharjoittelua niin olisi tietenkin kiva mahdollisimman vähällä työllä saada mahdollisimman hyvä tuloksia. Liian monesti myytit ja uskomukset ohjaavat voimaharjoittelua, esimerkiksi yksi myytti johon itse törmään vieläkin jatkuvasti “Karateka tulee jäykäksi ja hitaaksi jos koskeekaan puntteihin”. Oikein ohjelmoitu ja toteutettu voimaharjoittelu ei tee jäykäksi eikä hitaaksi vaan juurikin päinvastoin.

Seminaarin kouluttajat/luennoitsijat olivat kovaa tasoa ja oppi oli sen mukaista. Parhaiten mieleen jäi Jaakko Kailajärven värikäs ja erittäin informatiivinen esitys, Karoliina Lundahlin luento aiheesta naisten voimaharjoittelu, Jarmo Ahosen luento selkä ongelmista ja tietenkin Amerikan vieraiden esitykset.

Jim Waddel esitteli seminaarin yhteydessä Crossfit konseptia. Itse jonkin verran Crossfit treenejä tehneenä nautin erittäin paljon hänen esityksistään sekä tietenkin käytännön osuudesta. Käytännön osuudessa Suoritimme pienen kuntopiirin joka koostui juoksusta, yleisliikkeistä, leuanvedoista, punnerruksista ja kehonpaino kyykyistä. Kyseisiä harjoitteita tehtiin kolme kierrosta ja ihan oman kunnon mukaan, kelloa vastaan. No heti kun joku laittaa kellon käyntiin niin leikki loppuu ja rähinä alkaa. Helpoin tapa tehdä oman kunnon mukaan on tehdä niin pitkään kuin kuntoa riittää. Oma kunto riitti reiluun yhdeksän minuutin suoritukseen ja sillä ajalla olin mukana “päivän kovin yllytyshullu” kilpailussa. Tittelin nappasi kuitenkin nenäni edestä Jukka “Belsebuubi” Paananen. Jukka on sen verran kilpailullinen kaveri että ei vaatinut kummoista provoa saada Jukkaa ottamaan itsestää kaikki irti mikä vain lähti(tähän kuului myös päivällisen irrottaminen vatsalaukusta).

Jeff Martone piti puolestaan luentoa, esitystä ja käytännön harjoitteita aiheesta nimeltä kahvakuula. Jeff on erittäin pätevä kaveri ja osaa asiansa. Jeffin opetus oli erittäin antoisaa ja sainkin monia hyviä ajatuksia omiin kuula ryhmiini. http://www.tacticalathlete.com/
Vaikutavimpina asioina Jeffin vedoista oli kuulilla jonglööraus ja turkkilainen ylösnousu.
Videot eivät ole kyseiseltä seminaarilta mutta vastaavanlaiset esitykset nähtiin Vierumäelläkin.
Jonglööraus
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sQJ0i18tK2Q[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uDQUlshxO_8&feature=related[/youtube]

Kahvakuulien kanssa on itse tullut temuttua jo useampi vuosi. Kaikki alkoi siitä kun Mikko “Warrior” Broman kuskasi kuulia vapaaottelijoiden treeneihin joskus 2000 luvun alku puoliskolla. Tilasin Mikolta kuulat myös itselleni ja sen jälkeen kahvakuulat ovat olleet osa omaa oheisharjoitteluani.

Tänä kesänä astuin kahvakuulien kanssa uuteen aikakauteen kun aloin ensikertaa opettamaan muille kuulien käyttöä. Firmamme Liikunta Origo järjestää tänä kesänä kahvakuulaharjoittelua Lappeenrannan Myllysaaressa  joka maanantai. Nyt on kaksi kertaa takana ja innostus on ulkosalla tapahtuvaan kuulaharjoitteluun on ollut valtavaa. On hienoa nähdä miten ihmiset ovat innostuneet kahvakuulaharjoittelusta.

Kotkan kesäleiri
Ensi viikonloppuna järjestetään Kotkassa Shukokai karaten perinteinen kesäleiri. Leirin valmentaa Shihan Pursiainen ja odotettavissa on varmasti huipputason leiri. Tällä kertaa leiri on poikkeuksellinen  myös siinä mielessä että kyseessä ei ole viimeinen leiri ennen isoja kisoja. Muutamina viimevuosina kesäleiri on toiminut viimeistely leirinä EM tai MM kisoja varten, tällä kertaa moiset asiat eivät ole “häiritsemässä” vaan saa keskittyä oleelliseen eli treenaamiseen. Älkää käsittäkö väärin, kesäleiri on toiminut hienosti viimeistely leirinä ja ollut ehdottomasti leiri okeassa paikassa. Mutta onhan se kuitenkin kiva että voi kesäleirillä käydä treenien jälkeen jäätelöllä tai nauttia lasillisen kylmää juotavaa vaikkapa Kertun kannella.

Atte
atte[at]wippies.com

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys