Asikainen kehään 11. toukokuuta Everlastin juhlaillassa Kirkkonummella

everlast_jubileum_350x200
Entinen ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari Amin Asikainen, 34, jatkaa nyrkkeilyuraansa ja ottelee uransa 30. ottelunsa Kirkkonummella “Boxing Night – Everlast Jubileum” -illassa tiistaina 11. toukokuuta.

Varuboden Areenalla käytävä ottelu on Asikaiselle ensimmäinen sitten viime vuoden syyskuun, jolloin Asikainen hävisi keskisarjan Euroopan mestaruusottelussa teknisellä tyrmäyksellä Matthew Macklinille.

Ylempään keskisarjaan (76,2 kg) siirtyvä Asikainen on yksi kautta aikojen menestyneimpiä suomalaisnyrkkeilijöitä. Asikainen voitti keskisarjan Euroopan mestaruuden kesäkuussa 2006 iskemällä Sebastian Sylvesterin keskeytyskuntoon. Asikainen puolusti titteliään kahdesti menestyksekkäästi, kunnes hän vuonna 2007 menetti tittelin takaisin Sylvesterille. Tämän jälkeen Asikainen hävisi EM-otteluissa Khoren Gevorille Helsingissä ja Matthew Macklinille Manchesterissä.

Kolmen voitokkaan EM-ottelun lisäksi Asikaisen ansiolistalta löytyy muun muassa tekninen tyrmäysvoitto entisestä maailmanmestarista Yori Boy Campasista. Vain EM-otteluissa hävinnyt Asikainen on voittanut 29 ottelustaan 26 ja niistä 17 tyrmäyksellä.

– Olemme kaavailleet Aminille vastustajaksi bolivialaista Ricky Torresia, joka on voittanut 15 ottelua ja hävinnyt neljästi. Torresin Suomeen tulemisen pitäisi varmistua lähipäivinä, kertoo Asikaisen manageri Pekka Mäki.

Kovatasoinen nyrkkeilyilta

Kirkkonummella käydään 11. toukokuuta kovatasoinen nyrkkeilyilta. Amin Asikaisen paluuottelun lisäksi illassa isketään viisi muuta ottelua. Ohjelmassa on muun muassa kansainvälinen titteliottelu ja mielenkiintoinen suomalaisnyrkkeilijöiden kohtaaminen. Tapahtuman järjestää P3 Boxing.

Maaliskuussa tyrmäävästi ammattilaiskehässä debytoinut Eva Wahlström, 29, kohtaa toisessa ammattilaisottelussaan Argentiinan Silvia Zacariasin, 25. Amatööriurallaan Wahlström iski kymmenen peräkkäistä Suomen mestaruutta, kaksi EM-hopeamitalia ja yhden EM-pronssimitalin. Vuonna 2006 ammattilaisena aloittanut Zacarias on voittanut yhdeksästä ottelustaan kolme. Ylemmän höyhensarjan (59,0 kg) ottelu on nelieräinen.

Raskaan keskisarjan (79,2 kg) kuusieräiseksi kaavaillussa ottelussa kohtaavat voittamaton Petter Antman, 29, ja Sami ”Sonni” Selesmaa, 33. ”Porvoon Rautanyrkkinä” tunnetun Antmanin ammattilaislistalta löytyy viisi voittoa ja yksi ratkaisematon. Porin Sami Selesmaa, joka pitkällä amatööriurallaan saavutti peräti 11 miesten SM-mitalia, on voittanut neljästä ammattilaisottelustaan kolme.

Norjan Anreas Evensen, 24, puolustaa maaliskuussa voittamaansa arvostetun WBO-liiton höyhdensarjan Inter-Continental titteliään 12-eräisessä taistossa myöhemmin ilmoitettavaa nyrkkeilijää vastaan. Evensen on noussut WBO-liiton maailmanlistalla mestari Juan Manuel Lopezin yhdeksänneksi haastajaksi.

Lisäksi tapahtumassa iskevät suomalaisyleisön suosikki ja todellinen maailmanluokan kyky Denis ”Tsingis Khan” Shafikov ja voittamaton tamperelaisnyrkkeilijä Jussi Koivula.

Liput myynnissä Lippupalvelussa

“Boxing Night – Everlast Jubileum” -ammattinyrkkeilyillan liput ovat nyt myynnissä Lippupalvelussa. Lippujen hinnat alkavat 15 eurosta.

Kirkkonummelle pääsee Helsingistä kätevästi junalla noin puolessa tunnissa. Varuboden Areena sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Kirkkonummen rautatieasemalta.

Tilaa liput osoitteesta www.lippupalvelu.fi

Lisätiedot www.boxingnight.fi


Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys