Espoossa isketään historiallinen vuoden 19. ammattinyrkkeilyilta

kuva_nyrkkeily_nikojokinen
Tämän vuoden 19. ja samalla viimeinen Suomessa pidettävä ammattinyrkkeilynyrkkeilyilta isketään 12. joulukuuta Espoossa. Ammattinyrkkeilyiltojen määrä Suomessa vuonna 2009 on kautta aikojen suurin suomalaisessa nyrkkeilyhistoriassa. P3 Boxingin järjestämässä Espoon nyrkkeilyillassa isketään kolme ammattilaisottelua ja neljä amatööriottelua.

Suomalaisnyrkkeilijät Niko Jokinen, Edis Tatli ja Harri Hakulinen saavat vastaansa latvialaisnyrkkeilijät Ravintola Aladdinissa käytävässä tapahtumassa. Voittamattomalla huippulupauksella Niko Jokisella on tapahtuman pääottelussa vastassaan latvialaiskolmikon selvästi vahvin nyrkkeilijä.

Kuusieräisessä tapahtuman pääottelussa, jonka painorajaksi on sovittu 75 kiloa, kaikki seitsemän ammattilaisotteluaan voittanut Niko Jokinen, 21, saa vastaansa Latvian heikkolistaisen, mutta kyvykkään Pavels Lotahsin, 22. Latvialainen on voittanut seitsemästä ottelustaan kaksi.

– Voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että Lotahs on selvästi listanumeroitaan parempi nyrkkeilijä. Näin pari vuotta sitten, kuinka hän suorastaan pahoinpiteli Sauerland Eventin voittamattoman Henry Weberin Saksassa, mutta tuomarit ryöstivät röyhkeästi voiton Lotahsilta, P3 Boxingin matchmaker Petri Paimander kertoo.

– Pavels Lotahs on otellut urallaan aika harvakseltaan siitä syystä, että hän on erittäin käytetty harjoitusvastustaja. Lotahs on saanut oppia ja kovuutta monien Euroopan huippujen harjoitusleireiltä, eikä niihin ihan heittopusseja palkata.

– Nuoren latvialaisen kovuudesta kertoo myös se, että vaikka hän on kohdannut Karo Muratin, josta myöhemmin on tullut ylemmän keskisarjan Euroopan mestari, tasoisia kavereita, niin kukaan ei ole onnistunut lyömään miestä kanveesille.

Edis Tatli jahtaa kymmenettä voittoaan

Vantaalla asuva voittamaton ammattinyrkkeilijä ”Prince” Edis Tatli, 22, tavoittelee lauantaina uransa kymmenettä voittoaan. Aiemmat yhdeksän paidatonta otteluaan voittanut Tatli kohtaa kuusieräisessä ylemmän kevyen sarjan ottelussa Latvian Nikolajs Jasenkon.

Tatli lähtee Ravintola Aladdinissa iskettävään otteluun luottavaisena ja rennoin mielin.

– Tunnen olevani koko ajan parempi ja parempi nyrkkeilijä ja Espoossa haluan osoittaa kehittyneeni nyrkkeilijänä. En lähde varsinaisesti hakemaan tyrmäystä, mutta en olisi yllättynyt jos sellainen tulisi, Tatli kertoo.

Amatöörinä kaksi miesten Suomen mestaruutta ja kovatasoisen GeeBee-turnauksen voittanut Tatli on kunniahimoinen urheilija ja ahkera harjoittelija.

– Ensi vuonna lisään entisestään treenimääriä ja tavoitteenani on nousta vuoden sisällä Euroopan Nyrkkeilyliiton arvolistoille. Myöhempänä tavoitteenani on Euroopan mestaruuden voittaminen, Tatli paljastaa.

Harri Hakulisen, 37, vastustaja alemman raskaansarjan ottelussa on Mareks Kovalevskis. Lisäksi tapahtumassa otellaan neljä olympiatyylin nyrkkeilyottelua.

Tapahtuman lipunmyynti on käynnissä Everlast Shopeissa Espoossa, Helsingissä ja Kirkkonummella. Lippuja ja illalliskortteja tapahtumaan voi tilata nyt myös numerosta 040-825 3333.

Tapahtumapaikka Ravintola Aladdin
www.aladdin.fi

Lipunmyynti Everlast Shopit
www.everlast.fi

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys