Esko

Viikonloppu Pajulahdessa meni taas varsin nopsaan. Vaikka olinkin jonkun mystisen influenssan kourissa, niin aika ei käynyt pitkäksi. Perjantaina käytiin läpi systemaattista harjoittelua ja vuosisuunnitelmaa, joskin varsin pintapuolisesti, mutta kuitenkin. Käytännön harjoituksessa käytiin läpi taktiikkaa, ja että mihin suuntaan pikkusormi osoittaa lyödessä tai miten se jalka tömähtää lyödessä.

Lauantai aloiteltiin erinomaisella luennolla urheilijan ravinnosta ja painon pudotuksesta. Christer Sundqvist naulasi teesejään aika väkevästi, mutta myös varsin persoonallisella tavalla. Laupeudessaan Sundqvist jakoi kaikille myös ihan ilmaiseksi ainoan toimivan laihdutuspillerin. Vaikka elintaso alkaa näkyä vyötäröllä, niin vielä se ei näy niin pahasti, että ottaisin laihdutuspillerin käyttöön. Vielä.

Loppupäivä, eli about kahdeksan tuntia menikin vuosisuunnitelman laatimisen merkeissä. On melko varmaa, että lauantaina kirjoitettiin pieni siivu suomalaista nyrkkeilyhistoriaa. Äärimmäisen motivoituneet valmentajat päättivät, että vuonna 2016 ollaan kaikki lentokoneessa kohti Rion olympialaisia. Ja jos ei muuten, niin säästetään sen verran rahaa että päästään Brasiliaan olympialaisten aikaan lomailemaan.

Myhkäistä muay boran tekniikkaa

Myhkäistä muay boran tekniikkaa

Team Rion ensiaskeleet otettiin, ja projektin ensimmäisen vuoden vuosisuunnitelma saatiin väsättyä. Tai ainakin melkein. Ryhmässä iski monta viisasta päätä yhteen, joten näkemyksiä oli monenlaisia. Kuten arvata saattaa, ei suunnitelma oikein meinannut edistyä. Jotain saatiin paperille, mutta enemmän jäi ehkä vielä kuitenkin pään sisään. Yleinen trendi ryhmässä oli, että ylimenokaudet ja liika urheilijalähtöisyys harjoittelussa oli vellihousuja varten.

Sunnuntaina käytiin läpi nykyteknologian mahdollistamia työvälineitä harjoittelun suunnittelussa, ja todettiin että keskinkertaisetkin urheilijat olivat joutuneet tekemään aika kovasti töitä päästäkseen kv.tasolle. Ensimmäisen luennon jälkeen oli vuorossa äärimmäisen mielenkiintoinen Petri Martinezin vetämä käytännön harjoitus. Harjoitus oli oikeastaan kokonaan tekniikkaharjoitus, mikä piti sisällään myhkäistä muay boran tekniikkaa. Oli erittäin mielenkiintoista huomata, että tekniikat ajalta miekka&kilpi piti sisällään paljon nykyäänkin käytössä olevia tekniikoita nyrkkeilystä, thainyrkkeilystä, vapaaottelusta ja brassijutsusta. Tosin, ihmettely johtui ehkä enemmän kyvyttömyydestä nähdä asioita laajemmassa skaalassa, kuin muay boranin tekniikoiden ylivertaisuudessa tai mystisyydestä. Usein tuntuu unohtuvan sellainen seikka, että ihmisellä on pääsääntöisesti kaksi kättä, ja kaksi jalkaa.

Erittäin epämääräinen äänimies

Erittäin epämääräinen äänimies

Tekniikkasetti vedettiin jouhevasti läpi, ja itsekin löysin ehkä sen oman sisäisen sankarin. Toipilaana en harjoitukseen osallistunut, mutta sain toimia “äänimiehenä”, tai mikä sen virallinen nimitys onkaan. “Kaappailin” Putsin ääntä harjoituksen aikana jollain härvelillä, joka todennäköisesti oli vain vähän parempi mikrofoni. Tehtävänä oli kuitenkin sojotella sillä kohti harjoituksen vetäjää. Harjoituksen anti oli ehkä parasta settiä, sitten muutamien kokemieni “herätysleirien” lisäksi parin viime vuoden aikana.

Viikonlopun kruunasi luento, jossa Sasu Kaasinen, ja hänen valmentajansa kertoi työstä menestyksen takana. Erittäin hyvää settiä. Tällä hetkellä en tosin ole ihan varma, että mitä suomalaisesta kamppailu-urheilusta pitäisi ajatella. No, porilaisten marssi on aika kova juttu. Sekin on selvää, että arvokisamitali kamppailu-urheilussa on kokenut melkoisen inflaation.

Urheiluvalmennuksessa haasteita riittää, ja Sasun kaltaisille nuorille jätkille pitää nostaa hattua. Mutta Riossa nähdään.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ymmiQ1t1o6I&feature=related[/youtube]

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys