Helsingin nyrkkeilyillan päätähdet Shafikov ja Trejo odottavat iskusotaa

Denis Shafikov ja Fernando Trejo

Denis Shafikov ja Fernando Trejo


Helsingin Urheilutalolla lauantaina 24. lokakuuta klo 18.00 alkavan Boxing Night – From Russia With Love – ammattinyrkkeilyillan pääottelijat Denis ”Tsingis Khan” Shafikov ja Fernando Trejo ovat yhtä mieltä tulevasta titteliottelustaan: luvassa on iskusota! Ottelun voittajasta miehet taas ovat eri mieltä.


Shafikov ja Trejo nyrkkeilevät lauantaina 12-eräiseksi kaavaillun ylemmän kevytsarjan (63,5 kg) IBO-liiton Inter-Continental titteliottelun.

Euroopan listan kahdeksanneksi arvostetulle Shafikoville, 24, ottelu on jo kymmenes Suomessa. Shafikov on voittanut uransa kaikki 21 ottelua ja niistä 12 tyrmäyksellä. Parin viime viikon ajan Shafikov on valmistautunut titteliotteluun Helsingissä.

– Harjoitukset ovat sujuneet hienosti ja olen valmis iskusotaan. Olen nähnyt pari Trejon ottelua. Hän  on hyvä nyrkkeilijä ja luvassa on varmasti kova taistelu, Shafikov kertoi tänään lehdistöharjoituksissa.

Peräti 49 ottelun kokemuksen omaava meksikolaisiskijä Fernando Trejo tietää ettei hän lauantaina pääse helpolla. Viime ottelussaan entisellä IBF-liiton maailmanmestarille Julio Diazille pisteillä hävinnyt Trejo, jota ei ole koskaan tyrmätty, ei kuitenkaan ole ajatuksesta moksiskaan.

– Shafikov on kuulemma hyökkäävä nyrkkeilijä ja se sopii minulle hyvin. Olen Meksikossa tottunut eteenpäin tuleviin nyrkkeilijöihin. Luvassa on varmasti kova iskusota, Trejo arvioi.

Jokinen ja Tatli tikissä

Edis Tatli ja Niko Jokinen

Edis Tatli ja Niko Jokinen

Helsingin 21-vuotias huippulupaus Niko Jokinen on lauantaina uransa suurimman haasteen edessä. Jokinen kohtaa kuusieräisessä keskisarjan ottelussa Ruotsin Cliff Soukkan, joka on Jokisen tavoin voittanut kaikki ammattilaisottelunsa. Lauantai näyttää kumpi nyrkkeilijöistä säilyy voittamattomana.

– Vastassa on kova kaveri, mutta totta kai lähden voittamaan. Tyrmäystä en tällä kertaa lähde jahtaamaan, se tulee jos on tullakseen, Jokinen mietti.

Vantaalainen ”Prince” Edis Tatli, 22, on voittanut ammattilaisuransa kaikki kahdeksan ottelua. Lauantaina Tatli on kovan paikan edessä, kun hän saa vastaansa Espanjassa asuvan Alex Bonen, 24, joka on voittanut kolme edellistä otteluaan.

– Treenit ovat sujuneet todella hyvin ja lähden innokkain mielin taistoon. Vastustajani avaa itseään aika paljon lyödessään, joten uskon vastaiskuille löytyvän hyvin tilaa, Tatli kommentoi.

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys