Amir Khan kohtaa Marco Antonio Barreran

juliste_ammattinyrkkeily_khan-barrera
Viikon päästä iskevät yhteen Ateenan olympialaisten teinisensaatio Amir Khan ja kaiken kokenut Marco Antonio Barrera.

Khanin ammattilaisuraan tuli ensimmäinen taka-askel, kun Kolumbian kova Breidis Prescott iski britin keskeytyskuntoon jo ensimmäisessä erässä. Barrera lukeutuu ammattinyrkkeilyn eläviin legendoihin, mutta aika ja monet hurjat ottelut ovat vaatineet veronsa.

Kärsittyään tappiot Manny Pacquiaolle ja J.M. Marquezille, on Barrera otellut kahdesti b-luokan vastustajia vastaan. Vaikka voitot otteluista tulikin, niin Barrera on kaukana parhaastaan. Toki ikää on jo 35 vuotta, ja otteluitakin on kertynyt 72.

Ottelu on kuitenkin mielenkiintoinen. Khan on huippulahjakas ja nopea, mutta oman pään puhtaana pitäminen on tuottanut vaikeuksia. Khan on selvästi Barreraa kookkaampi, joka oli parhaimmillaan höyhensarjassa ja kevyessä höyhensarjassa. Barrera taas osaa olla kehässä, ja iskee edelleen tukevasti ja tarkasti. Näkisin että ottelu Barreraa vastaan on aikamoinen riski Khanille, vaikka Baby Faced Assasin onkin jo parhaat päivänsä nähnyt.

Odotan ottelua hieman ristiriitaisissa tunnelmissa, sillä olen aina kannattanut Barreraa. Toisaalta taas nyrkkeily tarvitsee uusia taitavia tähtiä. Khanilla on eväitä kehittyä erinomaiseksi nyrkkeilijäksi, mutta nuorukaisen leuan kestävyys ja kyky suojata itseään on herättänyt epäilyjä. Jos Barrera häviää ottelun, niin toivottavasti hän ripustaa kintaat naulaan. Mikään ei harmita enemmän, kuin se että vanha legenda rimpuilee väkisin vielä kehässä ja saa pataansa.

Youtube: Amir Khan HL
Youtube: Marco Antonio Barrera – Greatest Hits

Keskustele ottelusta foorumin puolella

Comments are closed.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys