Loppusuoralla

kuva_antonk_att_loppusuoralla_008

ATT:n päämaja.

Tämänkertainen treenimatkani alkaa oleen loppusuoralla – aivan viimeisiä treenejä ja irtiottoja vaille valmis. Ens maanantaina otetaan Miamin kentän kiitoradalta vauhtia, ja liidetää kohti härmää ja uusia, kenties arjenomaisempia seikkailuja. Jussin vietto Suomen luonnossa pehmentänee mahdollisia laskeutumisesta aiheutuvia kolhuja. Ja näistä selvittyäni, palaan rakkaalle GB-gymille, ja käyn kiukulla peruskuntokauden kimppuun, jota Sammy on pähkäilly sillä aikaa,kun olen ollut poissa jaloista..

Treenaaminen ATT:n kanssa on maistunut sanoin vaikeasti kuvailtavan hyvältä. Treenikaverit on ollu monellakin tapaa huippuluokkaa, valmentajat osaavat hommansa toinen toistaan paremmin, puitteet ovat optimaaliset eikä ympäristöstäkään löydy moittimisen aihetta, jos ei just nyt tuhlata ylimääräistä tarkkaavaisuutta paikallisen yhteiskunnan ja kulttuurin aikaansaamiin negatiivisiin lieveilmiöihin..

Valitsin treenimatkan kohteeksi ATT:n ja Floridan, ensisijaisesti siksi että täältä löytyy liuta minun kokoluokkani (muoliman)huippuja, joiden kanssa treenaamaan päästessäni minulla on hyvät edellytykset kehittyä entistä paremmaksi ottelijaksi, ja myös entistä tehokkaammin. Pidän tätä lähinnä oppimismatkana kaikkeen mitä täällä tiedetään ja osataan vapaaottelun saralla. Ja toki opiskelen ahkerasti myös elämää tässä samalla, joten käynnissä taitaa olla oikein kaksoistutkinto. Kylläpä nyt isä ja äiti voi olla ylpeenä pojastaan, vaik ei täst taideta mitään todistuksia kirjoitella kotiinvietäväksi tai takanreunalle kehystettäväksi. Kukapa niitä kaipailiskaan, kun kaikenmoista mustetta paperilla ropisee postiluukustakin jatkuvalla syötöllä, vaikka sanois että ei kiitos!

kuva_antonk_att_loppusuoralla_002

Myös vihreä vyö on täällä käytössä, jotta laiskat jenkit saisivat puhtia treenaamiseensa...

Treeniviikkot ovat näyttäneet pääpiirteissään jotakuinki tältä:

kuva_antonk_att_loppusuoralla_003

Darrylin päivittäinen saunajumppa vauhdissa.

Maanantai:klo 11:00 (huom. salilla noudatetaan ns. brasilian aikaa, toisin sanoen ajat eivät ole niiden ohkasempien viisareiden tarkkoja, eivätkä aina sen paksummankaan..)

Noin 2h painicoutsi Darrylin (hullu äijä,rehkii kaikkine vaivoinensa päivittäin mm. saunassa jumpan jälkee, pysyäkseen kauniina) painitreeni, jossa käydään läpi vapariin hyvin soveltuvaa painitekua ,ja nujutaan loputon määrä. Yleensä minuutin mittaisia painieriä, sääntöjen ja teemojen vaihdellessa. Loppujumpan aikaan Darryl motivoi suojattejaan erittäinki tyhjentävään jenkki-tyyliin: “Get paid! Get money! Get famous! Get on tv!…”

Tiistai, torstai, lauantai: klo 11:30, la 12:30
Vapaaottelusparria, paikalla noin 30-40 teamin jäsentä ja yleensä kaikki valmentajat.
Ensin tehdään “jumppamaikka” Stephanin (joka on siis ATT:n kondisvalmentaja, aina tiukoissa verkkareissa, pillin ja aikaraudan koristaessa kaulaa) johdolla huonot,yhteiset verryttelyt. Ne pitävät sisällään muutamia venytysliikkeitä ja hölkkää, jonka sekaan hillutaan verraliikkeitä. Tämän jälkee kamat päälle ja sparrit on valmiina alkamaan. Ensin pari vitosta teemaeriä, alkaen boksinkilla, sitten lisätään potkut,klintiä ja alasviennit, noin parin minuutin välein lennosta.

Seuraavaksi on 3-4x5min sparria pystykamoilla, jolloin matossa jatketaan yleensä max. 20sec. Ja tämän jlkeen 2x5min pikkutumpuilla, pystyn ollessa lähinnä parivarjoa, toisinaan aloitetaan suoraan klintsistä eli pystypainitilanteesta esim. ristivyöotteesta. Loppuun juostaan erän verran kiihtyvällä tahdilla, ja treenien päätteeksi kehotetaan nostamaan kädet pystyyn teamin logon osoittamalla tavalla, ja keräännytään yhteishuudahdukselle sekä kättelemään.. Sparriosuuden ohjaajana on useimmiten Conan Vieira, toinen pääkoutsi Liborion ohella. Torstain sparrissa painotetaan enempi pikkuhanskoilla käytävää matto-ottelua.

kuva_antonk_att_loppusuoralla_005

Stephanie tarjoo huikkaa kevyemmän sarjan taistelijalle.

Keskiviikko: klo 10:00
Stephanin vetämä lajinomainen vauhtikestävyysjumppa. Tehdään otteluvarustuksessa 5-6x5min eriä, joissa tehtävä vaihtuu minuutin välein. Tehtävinä mm. juoksumatot eri nopeuksilla ja kaltevuuksilla, kuntopyörä jossa myös käsillä tehdään töitä, potkutyyny+pitäjä, mitsit tai pistarit+pitäjä, “dummie” jolla tehdään mattolyömistä, sekä erilaisia pareittain, tehtävillä suoritettuja vääntöjä.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5WC788jRRCU[/youtube]

Tämän jälkeen on kovasti arvostustani saaneen Howardin (mm. -76 olympiavoittaja, äijä lyö 30 lyöntiä/3sek 53-vuotiaana, ja on ehkä salin fiksuin ukko..) nekkailutreeni, jossa erilaisia paritekniikkana ja säkillä toteutettavia jippoja. Hyviä,vapariin sopivia sovelluksia nyrkkeilystä.

kuva_antonk_att_loppusuoralla_001

Mike Brown valmistautuu Chan kanssa otteluun Uriah Faberia vastaan WEC:n 145 paunaisten (n. 65 kg) MM-tittelistä.

Perjantai:
11:00 Muay thai -treeni, Chan johdolla, joka on erittäin pätevä thaimaalaisukko, ja ymmärtää hyvin mikä thaikusta sopii vapaaotteluun ja  mikä ei kovin hyvin.. Hinkataan tekniikoita varjona, paritekuna ja välineisiin potkujen, lyöntien, polvien ja kyynärpäiden tekniikkaa, sekä yhdistelmiä. Lainataan tekniikoita thaipainista, hikoillaan säkillä ja tehdään paljon toistoja.

12:30
Parrumpinhan, (jolla on paljon hyvää tietotaitoa, mutta Napoleon-kompleksi estää hoitamasta valmennustehtäviä moitteettomasti..) subbaritreeni, jossa alkuun drillataan pareittain omaan tahtiin lopetuksia, ohituksia, sweeppejä… Sitten on tekniikkaosio, jossa on opeteltu joitakin erittäin päteviä temppuja. Lopuks subbarisparria pikkuhanskoilla, taputellen kevyesti lyöntejä sekaan 5x6min, toisinaan on tehty myös lyhyempiä teemaeriä/taistelutilanteita.

Yhteistreenien jälkeen osa työstää välineitä pystykoutsien kans, osa käy läpi tekniikoita tai rullailee. Jotkut kohentaa kondistaan tai voimaominaisuuksiaan, ja jotkut, yllätyksekseni hyvin harvat verryttelee ja venyttelee lopuksi, monille härmäläisille ehkä perinteiseen tyyliin. Otteluihin valmistautuvat jampat saavat luonnollisesti yksilöllisempää kohtelua sekä jeesiä.

kuva_antonk_att_loppusuoralla_011

Palautumista biitsillä levytellen ja meressä kelluen...

Iltaisin: vapaamuotoista treeniä, mikä voi olla siis mitä tahansa, kuten juoksua, ohjattua treeniä,voimanhankintaa tai ominpäin sovittua jumppailua. Yllättävän monille se tuntuu olevan kuitenkin tsillailua ja bostailua ehkä piitsillä, sillä aamutreenit ovat pituutensa ja intensiivisyytensä ansiosta jo itsessään erittäin kuluttavia.. Ite oon käyny iltaisin/iltapäivisin useimmiten lenkillä, fiilistelly varjoa ja venytelly. Kerran viikkoon tehnyt ylläpitävää punttia, tai käyny ohjatuissa treeneissä salilla.

kuva_antonk_att_loppusuoralla_010

Yksi pakollinen posetusfoto: Fabio Mello, Pena ja Gleison Tibau.

Toisinaan myös jeesaillu jätkiä otteluun valmistautumisessa, eniten Gleison Tibauta, joka on ihan karmee ihmishirviö 155 paunaisiin (n. 70 kg). Kaverin normaalipaino on mua 15 paunaa (n. 7 kg) korkeampi ja otellaan siis samassa sarjassa. Erittäin ystävällinen heppu kaikkia kohtaan, jos ei lasketa mukaan niitä hetkiä jolloin vitamiineilla vilkastettu hormonitoiminta saa miehestä hetkellisen yliotteen.. Täällä jengi douppaa melko avoimesti, mikä oli tietysti aluks melko hämmentävää ja surullista. Toisaalta olen saanut myös kovasti itseluottamusta jatkaa valitsemallani luontopolulla, huomattuani,että pärjään mörökölleille aivan hyvin ilmanki. Joku pitäis naiivina,kun en käytä kaikkea saatavilla olevaa “hyötyä” hyväkseni,mutta pitäköön, mä tsekkaan mihin asti pääsen omilla eväillä.

Päävalmentaja Ricardo Liborio on erittäin asiallinen ja osaava lajivelho, jonka meriittejä – niinkuin muidenkin valmentajien – voi käydä väijymässä tuolta: americantopteam.com.

Salin ottelijat,valmentajat ja ilmapiiri ovat paksusti brasileiro-voittoisia, karuimpien jenkkimuulien loistaessa poissaolollaan. Ihmiset salilla ovat muuttuneet päivä päivältä ystävällisemmiksi, kun ollaan opittu tuntemaan paremmin ja tietämättömän ennakkoluulot ovat karisseet.. Tää on yksi niistä paikoista joita tulen kaipailemaan, sitten syksyn pimeinä iltoina. Ja jos ei ikävälle meinaa tulla loppua,niin voihan tänne aina myös palata, joten palaillaan.

Peace out.

kuva_antonk_att_loppusuoralla_004

Gatorade-holistin luukku.

kuva_antonk_att_loppusuoralla_009

Joe ja Brian valmiina South Beachin yöhön, ite feidasin ja lähin reggae-keikalle.

kuva_antonk_att_loppusuoralla_012

Salilta...

kuva_antonk_att_loppusuoralla_007

Eurooppalaisväriä muilta mantereilta.. Junior Barrata, Moise Rinbon ja Darryl Gholar.

1 comment to Loppusuoralla

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys