Kiivasta kamppailua

Viimeiset puolitoista viikkoa on mennyt kamppaillessa edelleen sitä sitkeää kevätflunssaa vastaan. Nyrkkeilyn puolella on ylimenokausi menossa, ja muutenkin käyn vähemmin salilla. Eli vapaa-aikaa olisi enemmän, mutta eipä siitä kauheasti ole iloa, kun on kipeänä. Pirkka turnaus meni ihan hyvin Jonin ja Olan voittaessa sarjansa, ja Rikun hävitessä finaalissa Olalle. Tosin Jonin urakkaa helpotti se, ettei sarjassa tainnut olla ollenkaan ulkomaan iskijöitä. Olankin kisapuhde typistyi finaaliotteluun seurakaveria vastaan. Eikä Olakaan huonoa kaveria vastaan ottanut, kun Riku voitti Walesin edustajan semifinaaliottelussaan.

Maanantaina arvelin flunssan jo taittuneen, joten tiistaina suuntasin heti aamusta salille. Sinänsä oli ihan mielenkiintoista treenata yhdessä Slim Tonin kanssa. Etenkin, kun molemmat oli pääasiassa hiljaa ja teki omia juttujaan. Voimistelin puoli tuntia, ja hauskaa oli. Voimistelusession lopuksi heitimme Tonin kanssa puolivolttia ja volttia patjalle. Voimistelun kautta omaan kehoon tutustuminen ja vartalonhallinta on varsin mielenkiintoista puuhaa. Ikävämpi yllätys oli se, että huomasin oman voimatasoni olevan riittämätön vähänkään pidempi aikaiseen voimisteluun. Voimistelun jälkeen sitten harjoittelin köysistä lähtöjä kummallekin puolelle, sekä perustekniikkaa peilin edessä. Omalla kohdalla näyttää 45 minuuttia olevan suht maksimi aika, mitä pystyy keskittymään taitoharjoitteluun ja “uuden” opetteluun.

Viime aikoina olen enemmän vetänyt treenejä potkiksen junnukurssille. Kokemusteni ja muiden ohjaajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, harkinnassa on että jatkossa keskityttäisiin vain junioritoimintaan. Kysyntää junnukursseille tuntuis myös olevan, ja 10-16 vuotiaina harjoittelun aloittaminen voisi kantaa hedelmää myös kilpakehissä joskus hamassa tulevaisuudessa.

Melkoinen jymypaukku oli, kun luin Juho Haapojan ottelevan Lamon Brewsteria vastaan. Muutenkin “Revenge of the Giant” nimellä kulkeva ammattinyrkkeilytapahtuma on Suomen oloissa varsin poikkeuksellinen. Jo se, että Suomessa ratkotaan raskaan sarjan Maailman mestaruus on ennen kuulumatonta. Olkoonkin että siitä kilvoittelee Nikolai Valuev ja Ruslan Chagaev. Tai no onhan Chagaev kyllä voittamaton, eikä Valuevillakaan ole kuin yksi tappio tilillään. Kumpainenkaan ei kyllä mahdu suosikkinyrkkeilijöideni joukkoon. Edes raskaassa sarjassa.
Giuseppe Laurin medialle antamien lausuntojen jälkeen, toivon että Juho Tolppola näyttää hänelle mistä kana pissii. Myös suuren Suomen ystävän Silvio Berlusconin puolesta toivon Tolppolan voittoa.
Tärkeintä tietenkin on se, että luvassa pitäisi olla huikea nyrkkeilyspektaakkeli, jollaista ei ihan hetkeen ole Suomessa järjestetty.

Vapaaottelun sm-kisatkin oli ja meni. Oli mukava katsella finaaliottelut Assen blogin kautta. Jaskan voitto tietenkin lämmittää mieltä, mutta myös se että Jaska vaikuttaa olevan aika kylmän viileä jätkä, eikä mene kehään pyytelemään anteeksi olemassa oloaan. Viimeisen puolen vuoden aikana on tosiaan oppinut arvostamaan sitä työtä, jota judon parissa Suomessa tehdään. Anssi on käynyt nöyryyttämässä aina aamuisin yleisen taitoharjoittelun osalta, ja Jaska pärjää ihan mukavasti vapaaottelun puolella vähäisestä kokemuksestaan huolimatta. Ja kun katsoo muksujudon treenejä, niin monesti tulee ihmeteltyä miksei kaikissa kamppailulajeissa ole samanlaista toimintaa tarjolla. En tiedä millä tasolla Mikkelin Judo on Suomessa seurana, mutta ihan kiitettävästi sillä on toimintaa ja tarjontaa kamppailun tiimoilta.

Huomenna, tai siis tänään on helatorstai ja vapaapäivä. Jos röörit on tukkeessa, kuten olettaa sopii niin taidan pyhittää päivän syömiselle. Joskin makuaisti kokee jonkinlaisen inflaation kovemman flunssan aikana. Mutta jos suuhun mättää paljon jotain epäterveellistä, niin ei se voi kokonaan mennä hukkaan. Maanantaina muuten valionkuski taas tarjosi jäätelöä. Töissä on ollut Berliinin muurin sortumiseen verrattavia mullistuksia. Tänään aloitettiin uusien lastaussiltojen asentaminen, ja ensimmäinen uusista silloista on jo asennettu. Pari vuotta uusia siltoja ehdittiin jo odotellakin, joten asian konkretisoituminen käytännön tasolla on huikea juttu. Kesälomaan on aikaa enää neljä ja puoli viikkoa, joten taidan lähteä unten maille suunnittelemaan kesälomaani.

2 comments to Kiivasta kamppailua

  • Judoboy

    Iha varmaa opettelen ton pallo jutun : D laitetaa vaikka panokseksi pullakahvit, mite ois ?

  • Jarkko

    Pullakahviveto otettu vastaan. Onnistunut temppu elokuun loppuun mennessä. Yksi nyrkkeilijä muuten tänään kehui tehneensä tempun ainakin jollain tapaa.

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys