Dublinin satoa…

Jaahas 11 päivää tuli oltua taas reissussa ja tällä kertaa kohde oli Dublin… Eilen illalla myöhään pääsin kotiin ja on aina yhtä mukavaa päästä Suomeen!

Reissun alkupää menikin treenatessa ja kovia sparreja ottaessa. Pääsin sparraamaan mm. Irlannin Kenny Eganin (Olympia 2.) ja Uzbekistanin Abbos Atoevin kanssa (MM 1). Panostimme sparreihin, kaikki väliharjoitukset olivat lähinnä valmistautumista otteluharjoituksiin. Sparreissa oli kova, mutta reilu meininki. Sparrit kävivätkin aivan kilpailutilanteesta ja niihin valmistauduttiinkin kuin kilpailuotteluun.

Viimeiset sparrit otimme tiistaina, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen viikonlopun turnaukseen. Painonvedot häiritsivät hieman elämistä, mutta onneksi kisoissa sallittiin kilon ylipaino ja oli vain yksi puntari… Vetämisen vaikeaksi teki hiilihydraatti pitoinen ruoka, joka ruokailussa oli tarjolla friteerattua lihaa, ranskalaisia ja pastaa. Yritä siinä sitten vetää painoja. Jouduin vielä viimeisenä aamuna jumppaamaan muutaman sata grammaa pois, mikä lisäsi sateisen aamun ketutusta vielä lisää…

Ensimmäisenä kilpailupäivänä sain vastaani em. Kenny Eganin. Ottelin vuoden 2006 Tammer-turnaus finaalissa kyseista irkkua vastaan. Hävisin silloin pisteillä, joten oli aika korjata asia. Ottelu olikin tasainen, enkä jäänyt missään vaiheessa alakynteen. Hävisin ottelun 7-1, mikä ei kyllä kerro ottelun kulusta juuri mitään. Paikalliset tuomarit painoivat vain kotikehän pojalle(mikä näyttikin olevan linja kaikissa otteluissa) Olin kuitenkin tyytyväinen suoritukseeni ja nämä ovat vain harjoitus otteluita tuleevaa varten.

Lauantaina sain vastaani Ruotsin Kennedy Katenden, joka edusti maataan Pekingin olympialaisissa. Olen junioreissa voittanut Kennedyn muutamaan otteeseen ja yleisessä sarjassa hävinnyt kaksi kertaa, joten lähdin taas altavastaajana otteluun. Sain ensimmäisessä erässä jo kahden pisteen johdon, jota suojelin loppuerät. Johtoa on helppo pitää koska kaverin on tultava ja itse voi lyödä vain vastaan. Olikin mukava huomata kun kaveri turhautuu, kun itsellä taktiikka pitää. Voitin ottelun osumapistein 4-0.

Sunnuntaina huomasin että olin kolauttanut peukaloni lauantain matsissa. En pystynyt nostamaan edes kahvikuppia, koska peukalo sattui niin paljon. Teimme valmentajien kanssa päätöksen etten ottele sunnuntaina, koska turha riskeerata Mm-kisoja tai tulevaa Venäjän leiriä.

Tänään pidän välipäivän treeneistä ja menen hierojalle. Ensi viikolla onkin jälleen reissu, kun lähdemme treenamaan Venäjän maajoukkeen kanssa viikoksi. Siellä saakin otella Terminaattoria ja Robocoppia vastaan. “Ivan” tulee naama peruslukemilla ja leipoo pataan. Ja painon vetojen kanssa tuskin tulee ongelmaa  siellä…  Mutta siitä sitten lisää ensi blogissa.

Röyksopp – This Must Be It

-Eemeli-

Back in the business

Yo Joe! Viime kerrasta kun tänne kirjoittelin taitaa olla aivan liikaa aikaa. Ollut muka niin kiire ettei kerkeä blogia päivittelemään…

Asiaan. Kesäkuun alusta olen tehnyt peruskuntoa. Pitkiä lenkkejä, kestovoimaa ja monta erää sekä välineitä, että paritekniikkaa. Otteluharjoitukset eivät ole vielä alkaneet. Harjoituksia on viikkoon tullut 10-12 kappaletta. Nyt olemme Team Londonin kanssa vierailemassa Kisakeskuksen juniorileirillä. Meillä on täällä palauttava- ja yhteishengen kohotusleiri. Osallistumme muutamiin junnujen treeneihin, muuten saamme soveltaa leiriä oman makumme mukaan. Omat treenimme on tähän mennessä olleet auringonotto ja puntin ottaminen ilman paitaa… Taitaa leirin yksi tavoite olla myös itsetunnon kohotus!

Leirin jälkeen suuntaamme vajaaksi neljäksi viikoksi kotisaleillemme ja sitten alkaakin varsinainen rutistus. Heinäkuun lopussa osallistumme Irlannin leirille, jonka yhteydessä on turnaus. Irlannista kun pääsemme kotiin matkustamme Venäjälle leirille. Venäjän jälkeen onkin sitten Milanon MM-kisat. Eli heinäkuun lopusta syyskuun puoleen väliin tulemme olemaan paljon reissussa. Kotona kerkeää vain pesemään pyykit.

Yksi kesän ongelmista on paino. Juhannuksen jälkeen vaaka näytti 88 kiloa… Tässä pitäisi alkaa rutistamaan painoa takaisin 81 kiloon, mutta kesä taitaa maistua liian hyvältä.

Enköhän tässä tsemppaa taas blogi-kirjoittelun suhteen.

Rage Against The Machine – Ashes In The Fall

-Eemeli-

Suomalaisnyrkkeilijöillä kilpailuntäyteinen kesä


Suomalaisnyrkkeilijät eivät ehdi kilpailukauden loputtua paljon laakereillaan lepäilemään, koska kesän kalenteri on pullollaan kilpailuja ja leirejä grillijuhlien sijaan.

Lue lisää

Kausi ohi

Taas on ollut niin kiireistä etten ole kerennyt tänne kirjoittelemaan. Viime viikonloppuna olin Tallinnassa Olympia-kinnas turnauksessa. Ottelin raskaassa sarjassa paikallista kovanaamaa vastaan. Ottelu meni ihan ok. Kulmassa kehotettiin vetämään kaveri kesken, mutta lyöminen meni yliyrittämiseksi, nii en saanut haluttua lopputulosta.  Mutta voitin ottelun kaikin tuomariäänin 3-0. Loppu reissun treenasimme ja tutustuimme Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Oli mukavaa viettää hieman “iisimpi” reissu.

Maanantaina Team Londonin ydinryhmä kokoontui Tampereen Nääs-halliin, koska eräs kamppailualan lehti tuli tekemään meistä juttua. Näytimme siis vain hyvältä (paitsi Nikolai), edustimme ja treenasimme. Minä, Vassu ja Nikolai valmistauduimme torstaina alkavaan Liettuan Socikas-turnaukseen. Löimme vähän pistareita ja terävää varjoa.

Keskiviikkona lähdimme kohti Liettuaa. Vassu oli tullut edellisenä iltana kipeäksi, joten hän oli jäänyt kotiin. Joukkueeseemme kuului siis minä, Nikolai (-69kg), valmentaja Osmo Laine (+110kg) ja tuomari Jyrkkä-Pate. Lensimme Vilnaan Riikan kautta. Vilnassa meitä oltiin vastassa autolla, josta jatkoimme n. tunnin matkan Kaunasiin. Ensimmäisenä iltana jumppasin painot kuntoon (Nikolain ei tarvitse, koska hän ottelee sarjaa ylempänä, kuin pitäisi). Torstai-aamulla menimme puntariin ja jäimme odottamaan arvonnan tuloksia. Pian Osmo soittikin ja kertoi arvonnan tulokset. Saisin ensimmäisellä kierroksella vastaani Liettuan Daugirdas Semiotasin, joka on voittanut mm. maailman mestaruus kisoista pronssia. Nikolai saa vastaansa perjantaina Ukrainan pronssimitalistin. Aloitin urakkani torstaina ja lopetin sen myös siihen.

Ottelu oli aika “mittaamista” molemminpuolin. Liettuan poika oli vahva ja liukas vasuri. Hän voitti ensimmäisen erän 1-0, toisen ja viimeisen erän myös yhdellä pisteellä. Hävisin siis osumapistein 3-0. Toisen erän lopulla aloin vasta luottamaan kykyihini ja mielestäni osuin paremmin viimeisessä erässä kuin kaveri, mutta näin tällä kertaa. Joudun siis katsomaan kisat katsomossa.

Kausi siis loppui tähän turnaukseen. Viimeinen vuosi on tullut painettua hullun lailla. Noin vuosi sitten aloitin peruskunnon tekemisen ja kilpailukausi alkoi elo-syyskuun vaihteessa. Otteluja on kertynyt kauden aikana 21, joista kansainvälisiä 11. Ottelurekordini oli 17-4. Leiri- ja kisapäiviä en ole edes uskaltanut laskea, mutta niitä on kertynyt aika lailla. Kausi on ollut todella rankka varsinkin henkisesti. Suurimpana pettymyksenä ehkä syksyllä käydyt Liverpoolin Em-kisat ja kevään GeeBee-turnaus, josta jouduin jäämään sairauden takia pois. Kausi ei ole muutenkaan miellyttänyt itseäni nyrkkeilyllisesti, mutta urheilijan elämään kuuluu niin ala- kuin ylämäetkin. Toivottavasti ensi kaudella saisi polkea ylämäkeen.

Nyt makoilemme Nikolai el Kopeloin kanssa hotellissa ja odotamme illan ottelutilaisuutta, jossa joukkuetoverini on tulessa. Odotamme molemmat ensi viikkoa, koska saamme silloin tietää pääsimmekö Mm-joukkueeseen. Otan tässä hetken lunkisti ja alan tekemään pohjia ensi kautta varten.

Nikolai Kodin – Aikuinen nainen

-Eemeli-

Kis-kis, ranteet lukkoon ja nimi lehteen!!

“Nuuska huuleen ja aamujäälle” eli lätkän MM-kisat ovat alkaneet. Ei kyllä kisat jostain syystä kiinnosta. En tiedä johtuuko mielenkiinnon puute kevätauringon lämmöstä vai Suomen (paperilla heikosta) joukkueesta. Ehkä nostatan itsetuntoa ja lätkäfiilistä katselmalla VHS:ltä MM-95 finaalia, pelaamalla Megadrivellä NHL-95:ta ja syömällä juustonaksuja.

Toinen suuri urheilutapahtuma, joka aiheuttaa enemmän sydämen tykytyksiä kuin em. lätkä, on viikonloppuna käytävä Manny “Pacman”  Pacquaion ja Ricky “Hitman”  Hattonin välillä käytävä ottelu. Ottelua on hypetetty kovasti eri medioissa. Ottelijoiden välillä ei tällä kertaa ole ollut suunsoittoa, vaan sen ovat hoitaneet ottelijoiden valmentajat Floyd Mayweather sr. ja Freddy Roach. En mielelläni veikkaisi ottelun voittajaa, koska molemmat ottelijat ovat hienoja nyrkkeilijöitä ja persoonia, mutta rahani pistäisin Pacmanille. Katsotaan jodunko syömään sanani aikaisin sunnuntaiaamuna. Jos on mahdollista, kannattaa katsoa esiottelussa esiintyvän Matvey Korobovin matsi. Siitä miehestä odotetaan paljon.

Omat treenit ovat sujuneet hyvin. Viime viikko oli aika kova ja harjotuksia tuli yhteensä 11 kappaletta. Viikolla treenasin Lahdessa ja viikonloppuna oli leiri Mikkelissä. Viikko piti sisällään ottelu- ja tekniikkaharjoituksia. Ensi viikolla pitäisi lähteä perjantaina Tallinaan 3 päiväiseen turnaukseen, jonka jälkeen olisi vielä Liettuan reissu. Vielä pitäisi pari viikkoa jaksaa tsempata, niin sitten kausi olisi paketissa. Ensi kesä onkin suunnitelmien mukaan todella kova, mutta niinhän se pitääkin jos haluaa jotain saavuttaa.

Peter Karlsson – Den glider in

– Eemeli Katajisto -

Kevättä rinnassa

Tässä kirjoittelen blogia junassa matkalla Lahdesta Turkuun. Taas rupesi Lahti kyrsimään. Siellä satoi lunta koko aamun, onneksi pääsen Turkuun. Siellä pukeutuu tytöt jo minihameisiin, eikä “tulvahousuihin” niinkuin pohjoisemassa Suomessa ;) .

No asiaan… Olen tämän viikon päässyt treenaaman sairauden jälkeen. Kroppakin alkaa tuntumaan hyvältä, vaikka kyynärpäät ovatkin hellänä lyömisestä tauon jälkeen. No enemmän lyöntejä niin kivut lähtee. Tällä viikolla on ollut tekniikka-, ottelu-, ja tehtäväotteluharjotuksia sekä kuntopallojumppaa ja lenkkiä. Loppuviikosta pitäisi vielä juosta, lyödä pistareita, ottaa väline- ja tempoharjoituis sekä otella tiukat 4 erää.

Turbonegro – Train Of Flesh
-Eemeli-

Viruksia!

Jaahas, kirjoittaminen on pariksi viikoksi jäänyt. On tainnut Eemeliä vähän harmittaa, kun kisat jäi väliin vai onko Kinder-yllätysten  kokoaminen vienyt kirjotusinnon…

Viikko sitten iski tauti päälle ja vieläkin mennään puolikuntoisena. Geebee-turnaus jäi väliin ja samalla jäi MM-kisanäytöt toistaiseksi antamatta. Kävin pääsiäisen pyhien aikaan parilla kevyellä lenkillä. Kyllä huomaa etten ole pariin viikkoon päässyt salille, koska varjon lyöminen alkaa aina itsestään peilin edessä. Toivottavasti en ole ihmisten ilmoilla harjoitellut vasenta sivukoukkuani…

Loppukevään ohjelmaan kuuluu vielä viikonlopun sparrileiri Mikkelissä sekä Viron ja Liettuan turnaukset, joissa pitäisi antaa näytöt MM-kisoihin. Reipas kuukausi pitäisi vielä jaksaa, sitten lyömme kauden poikki. Onhan tässä jo vuosi painettu ilman taukoa (sairaudet pois luettuna). Yllättävän hyvin olen jaksanut painaa, vaikka pari kertaa on tuhiseminen puiselta tuntunutkin. Parin viikon tauon jälkeen alkaakin uusien pohjien tekeminen ja toivottavasti MM-kisoihin valmistautuminen. Jos kisoihin tulee lähtö, PK-kausi jää normaalia lyhyemmäksi.

Tänää pitäisi ensimmäistä kertaa mennä vähän kokeilemaan nyrkkeilysalille. Toivottavasti tauti ei ole kaikkia voimia vienyt.

Truckfighters – Kickdown

-Eemeli-

Takaiskuja

Juuri kun kaikki näytti viikonloppua ajtellen hyvältä, niin heti tuli takaisku. Eilen illalla ennen nukkumaan menoa iski kuume. Kyllä harmittaa! Tämän päivän olenkin viettänyt sängyn pohjalla lääkkeitä nauttien ja toivoen, että pääsisin viikonloppuna kehään ottelemaan hyväkuntoisena.  Fiilikset ovatkin aika pohjalla tällä hetkellä! Tämä ja huominen päivä aikaa parantua. Seuraava video onkin suunnitelmani, jos flunssa vie voiton tällä kertaa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6dxPO_Z57xg[/youtube]

-Eemeli-

Sekalaista…

Rentouttava viikonloppu takana… Tai ainakin piti olla!

Perjantaina suuntasin treenien jälkeen Turkuun, kotikaupunkiini. Lauantaina oli kevyet treenit, joihin kuului jumppa, pistareiden lyömistä ja suun soittoa. Harjoitusten jälkeen suuntasin vanhempieni luokse SM-mitali kahville. Kahvitukset sujuivat hyvin, suuret kiitokset paikalla olleille! Sunnuntaina vietin ansaittua vapaa päivää. Viikonloput, jotka vietän Turussa, ovat tosi kiireisiä. Pääsen näkemään perhettä ja kavereita. Koko ajan joutuu juoksemaan paikasta toiseen.

Internet addiktio… Olen huomannut, että kyseinen vaiva on iskenyt. Lahdessa oleillessani vietän paljon aikaa koneella, koska sillä on helppo pitää yhteyttä ystäviin yms. Päivittäin tulee seurattua useita sivuja, luettua uutisia ja “chättäiltyä” Facebookin helvetillisessä maailmassa. Kiireellisinä viikonloppuina, kun en kerkeä koneelle, on ihan orpo olo kun ei pääse tarkistamaan perus sivuja. Kun pääsin äsken koneelle, huomasin rauhottuneeni heti… Aika pelottavaa.

Pari vuotta talaperin toteutin pitkäaikaisen unelmani. Ostin DH-pyörän, eli alamäki painotteiseen ajeluun tarkoitetun polkupyörän. Köyhä amatöörinyrkkeilijä saikin säästää usean leirin päivärahat, että kyseinen konkeli olohuonetta pääsisi koristamaan   Pian alkaa olemaan se aika vuodesta, että harrastelija kuskikin viitsii mennä mäkeen, ettei selkä kurastu ja kengät kastu. Suunnitelmissa olisi keväällä ostaa uutta ketjunohjuria ja muuta hilkettä. Keväthuoltokin on edessä. Tällainen uusavuton kun olen, niin osaan ainakin pumpata renkaisiin ilmaa ja… ööö… nostaa penkkiä ylemmäs. No pian pääsee mäkeen, se on tärkeintä.

Alkanut viikko pitää sisällään turnaukseen valmistautumista, painon vetämistä ja koulua. Treenit ovat lyhyitä ja teräviä. GeeBee turnaus alkaa perjantaina, jossa pitäisi sitten taas hikoilla.

Danko Jones – Sugar Chocolate

-Eemeli-

Tuplamajoneesi

Löytyyköhän sanallisesta varastosta enää mitään, olen lähes koko illan väsäillyt kouluhommia ja ennakkotehtäviä kevään yhteishakuihin.

Nyrkkeilyn puolesta tänään meni hyvin. Meillä oli paritekniikkaa 4 erä, jonka päälle 4 erän otteluharjoitus. Treenit menivät mukavasti koska kaikki ottivat hyvällä huumorilla matsia, eikä “veripää sparreihin” tarvinnut ryhtyä. Alkuverryttelyissä oli osana kaikkia ketteryys harjotteita, olikin mukava huomata, että näinkin pitkä ja laiha poika on yllättävän ketterä.

Treenien jälkeen tarkistin painon ja vaaka pysähtyi 81,3. Eli painohuolia ei ole, joten suuntasin matkan kohti Amerikkalaista hampurilaisravintolaa ja palkitsin itseni Elmaco aterialla ja isommilla ranskalaisilla (ei tuplamajoneesia). Miksi kamppailija urheilijan elämä pitäisi olla askeettista? Aika usein kyllä sattunu kohdalleni että viikkoa ennen kisoja painot on kunnossa ja sitten muutamaa päivää ennen ei… Sitten saa nyppiä painoja alas ja kiukutella.

Nyt puen saunapuvun päälle ja alan nukkumaan :D

Rage Against The Machine – Maggie´s Farm

– Majoneesi-Katajisto-

Nyrkkeilyn taito

Everlast vaatevaraston tyhjennys